1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Eendenborstfilet met peren- en abrikozensaus en een trio van puree

Eendenborstfilet met peren- en abrikozensaus en een trio van puree

Gemakkelijk

80min.

4 Porties
4 peren (halve)
8 stuks abrikozen (halve)
800 g aardappelen
1 knol venkel
1 ui/ajuin
2 eetlepels vloeibare honing
5 cl cognac
1 theelepel bouillonpasta kip
1 scheut culinaire room
3 eetlepels braadmargarine
2 eetlepels rozemarijn
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Recept mailen
VOORBEREIDING
Haal de eendenborstfilets de avond voordien uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de ui en de look en snipper fijn.
Snijd de venkel in tweeën, doe de harde kern eruit en snijd in kleine stukjes.
Schil de pompoen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm.
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd in tweeën.
Schil de aardappelen.
Neem 4 halve peren en 8 halve abrikozen uit de bokaal. Snijd het fruit in kleine stukjes. Vang 2 dl van het sap van de peren en abrikozen op.
BEREIDING
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze klaar zijn, maar bewaar het kookvocht om later de puree mee te maken.
Verwarm 1 eetlepel boter met 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de venkel goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de look toe en laat nog 2 minuten verder bakken. Voeg een beetje kookvocht (ongeveer 1 dl) van de aardappelen toe en laat half afgedekt nog 10 minuten verder sudderen.
Zet de spruiten onder water. Laat pruttelen tot ze gaar zijn en giet af. Verwarm 2 eetlepels boter in een kookpot en stoof de spruiten nog even samen met de ui. Kruid met peper en zout.
Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal. Bestrooi met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rozemarijn. Kruid met peper en zout en roer goed om. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is.
Maak drie soorten puree. Plet een derde van de aardappelen met de spruiten, een derde met de pompoen en een derde met de venkel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de cognac in een steelpan en laat koken. Voeg 2 dl sap van de peren en abrikozen en een scheutje room toe. Meng er 1 theelepel bouillonpasta en 2 eetlepels vloeibare honing onder en laat de saus al roerend indikken. Voeg het fruit toe en verwarm nog even al roerend. Houd de saus warm.
Maak een kruiselingse inkeping op het vel van de eendenborst. Bak het vlees, met het vel naar onder, zonder vetstof en op een zacht vuurtje tot het meeste vet eruit gelopen is (ongeveer 8 minuten). Draai de eendenborst om en bak aan de andere kant (ongeveer 4 minuten). Het vlees moet een beetje rosé blijven. Snijd in schuine plakjes van 1 cm dik.
AFWERKING
Schik de plakjes eendenborst op het bord. Maak met een ijsschep bolletjes van de puree. Serveer met de saus.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch