Fitou
Fitou

6 / 27

Fitou

intens robijnrode wijn uit de regio Languedoc-Roussillon, met aroma's van rode bessen, cassis en viooltjes, soepel en fruitig, met lichte houttoetsen en milde tannines  • druivensoorten: carignan, grenache, syrah

  • aanbeveling: bij lamsbout, vlees met saus, grillades en sterke kazen

  • serveertemperatuur: 16-18 °C

  • jaargang: 2022

4.79
75 cl 6.39/l

Fitou is een intense, robijnrode wijn uit de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon. De wijn heeft een goede reputatie in Europa én is relatief betaalbaar. Hij onderscheidt zich door z’n aroma’s van rode bessen, cassis en viooltjes.


De druivensoorten carignan, grenache en syrah geven de wijn een soepele krachtige en fruitige smaak met lichte houttoetsen en milde, vrij stevige tannines. Tannines zitten in de pitjes, steeltjes en schillen van druiven. Hierdoor krijgt de wijn een langere, karakteristieke nasmaak.


Fitou is een ideale wijn bij lamsbout, vlees met saus, grillades en sterke kazen. Je serveert hem bij voorkeur bij een temperatuur van 16 à 18 °C. Inspiratie nodig voor je gerecht? Neem dan een kijkje op onze receptenpagina’s. In ALDI’s wijnwijzer ontdek je de beste wijn bij jouw gerecht.


Fitou is een beschermde wijn met een AOC-AOP-label. AOC staat voor Appellation d’Origine Contrôlée en is een Frans kwaliteitslabel. AOP betekent Appellation d’Origine Protégée en is het officiële kwaliteitslabel van de Europese Unie. Dankzij deze labels weet je zeker dat het een authentieke wijn uit een bepaald herkomstgebied van Frankrijk is.


Je vindt deze wijn in je lokale ALDI-supermarkt.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch