1. Startpagina
  2. Inspiratie
  3. Kookinspiratie
  4. Hapjes- of tapasavond organiseren

Alles voor een tapas- of hapjesavond met vrienden thuis (incl. recepten) 

Wil je thuis graag een gezellige hapjesavond organiseren met je gezin, vrienden of vriendinnen? Of gewoonweg jezelf in de watten leggen? ALDI helpt je een handje! Laat je inspireren door onze eenvoudige recepten en verras je gasten met een goed gevulde tafel vol gevarieerde hapjes. En onze slimme tips? Die komen altijd van (ta)pas! Lees snel verder en ontdek hoe je er met ALDI een heerlijk én voordelig hapjesfestijn van maakt.

OK

De leukste hapjes voor tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 

 

Voetbal kijken en een tafel vol lekkere hapjes, da’s een perfecte match! Van duivelse pizza’s tot feestelijke worstenbroodjes: supporteren voor je favoriete ploeg wordt nóg zoveel beter met deze makkelijke hapjes erbij.

Hoeveel aperitiefhapjes moet je voorzien per persoon? 

Voorzie tijdens een hapjesavond zo’n 12 stuks per persoon. Zorg voor een gevarieerde mix tussen warme hapjes zoals partysnacks, mini-pizza's of worstenbroodjes en koude hapjes zoals snoeptomaatjes, toastjes met dip of wraphapjes.

Een hapjes- of tapasavond organiseren in 7 stappen 

Ben je niet zeker waar je moet beginnen bij het organiseren van een hapjesavond? Of is organisatie gewoonweg niet jouw sterkste kant? ALDI to the rescue!
Vink deze 7 eenvoudige stappen af en voor je het weet ben jij de gastheer of –vrouw van een geslaagde borrelavond! 

1. Zet een datum en tijdstip vast 

Beginnen doen we bij… het begin: een datum en tijdstip kiezen. Doe dit op tijd, zodat je gasten nog een gaatje hebben in hun agenda. Een poll met meerdere data werkt hiervoor (bijna) altijd! 

Slimme tip: zorg dat je genoeg tijd hebt vóór de aankomst van je gasten om boodschappen te doen, je hapjes voor te bereiden en alles gezellig te maken.

2. Nodig je vrienden, vriendinnen of familie uit 

Geen feest zonder gasten natuurlijk! Stel op voorhand een gastenlijst op en dubbelcheck zeker of je niemand vergeet. Stuur iedereen een leuke uitnodiging voor je hapjesavond en doe ze alvast watertanden naar al het lekkere fingerfood. 

3. Kies je hapjesrecepten 

De gouden regel voor een geslaagde tapasavond: kies voor een goede mix tussen warme en koude hapjes enerzijds, en tussen vlees, vis en groenten anderzijds. 

Duik je graag zelf de kookpotten in? Laat je dan inspireren door onze eenvoudige hapjesrecepten, zoals kippenboutjes, bloemkoolhapjes of bladerdeeghapjes. Want deze zijn géén grote hap uit je budget! Bovendien maak je ze makkelijk op voorhand klaar, zodat je ten volle kan meegenieten.

Wil je toch liever niet zelf kokerellen? Bij ALDI vind je heel wat lekkere voordelige hapjes die voor jou al klaargemaakt zijn. Handig!

4. Koop je ingrediënten 

Misschien wel dé belangrijkste stap van je voorbereiding: je boodschappen! Noteer op voorhand goed welke ingrediënten en benodigdheden je nodig hebt en verzamel ze allemaal op een boodschappenlijstje. Vergeet hierbij de stokjes voor je dips en bijpassende dranken niet! 

Wist je trouwens dat ALDI een handig boodschappenlijstje heeft? 

5. Bereid de hapjes voor 

Start enkele uren voor je gasten toekomen met het voorbereiden van de hapjes. Koude hapjes en dips kan je op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Ook de warme hapjes bereid je best zo veel mogelijk voor. Zo hoef je ze alleen nog maar op te warmen en te zorgen voor de finishing touch! 

Slimme tip: maak een lijstje van alle hapjes die je voorziet, zodat je er zeker geen vergeet!

6. Maak het gezellig 

Je gasten zijn er bijna, dus tijd om je huis extra gezellig te maken! Geef je een themafeestje? Kleed je ruimte extra aan! Denk aan vlaggen en attributen van je favoriete team als je samen sport kijkt of griezelige decoratie voor Halloween. Een gezellige zomerhapjesavond is dan weer extra leuk op het terras, met kaarsjes en lichtjes.

7. Ontvang je gasten ... en geniet!  

De laatste stap is de makkelijkste! Alle voorbereidingen zijn getroffen, de hapjes staan klaar, je huis is versierd ... dus laat de gasten maar komen! Het enige wat jij nog moet doen, is genieten!

Eenvoudige hapjes- of tapasrecepten 

Wie graag zelf hapjes maakt, moet deze eenvoudige recepten zeker proberen! Van knapperige bloemkool met een pittig sausje tot lekker gekruide kippenboutjes: je bereid deze hapjes makkelijk en in een handomdraai!

Warme aperitiefhapjes of tapas 

Je tapasavond is pas compleet met enkele warme hapjes! Move over bitterballen, want wat dacht je van gegrilde merguez en chorizorolletjes voor een pittige toets? En ook onze kipspiesjes en bladerdeeghapjes vallen sowieso in de smaak bij je gasten! 

Koude aperitiefhapjes of tapas 

Wil je ook enkele koude hapjes voorzien? Da’s een fluitje van een cent dankzij deze eenvoudige recepten. Er is voor elk wat wils! Zo zijn onze hapjes met zalm of haring zeker een slimme (en budgetvriendelijke) vangst. Of zoek de zuiderse sfeer op met onze Italiaanse auberginerolletjes en Spaanse toastjes. 

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch