Theetips

Thee in een tas met een schijfje citroen en honing in een glas op een wit doek – De ALDI-theetips

Populair bij vrouwen en mannen

Zo veelzijdig als de verschillende theesoorten zijn, zo divers zijn ook de smaakvoorkeuren van theedrinkers. Studies tonen aan dat vrouwen hun thee het liefst ‘s morgens drinken, mannen daarentegen eerder in de namiddag of ‘s avonds. Mannen drinken vooral zwarte thee, vrouwen grijpen ook al eens graag naar kruiden- of vruchtenthee. Groene thee is in ieder geval een gezonde, populaire en stimulerende drank.

Goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid

Waarom zoveel mensen graag thee drinken? Gewoonweg omdat thee heel lekker is. Maar ook omdat thee aantoonbaar goed is voor lichaam en geest. Bovendien is thee een heel voordelige drank. Vermoedelijk daarom is thee, naast water, de meest geconsumeerde drank ter wereld. Volgens schattingen worden wereldwijd elke dag 700 miljard kopjes thee gedronken.

Onze bereidingstips

De juiste bereiding van de gedroogde theebladeren is vaak een kwestie van kennis. Hier vind je enkele nuttige bereidingstips, onder andere over de bewaring, de waterkwaliteit en -temperatuur, het opgieten en over de dosering en de trektijd.

Thee bewaren

Als je thee op de juiste manier bewaart, blijft hij tot twee jaar goed. Experts raden aan de thee droog, koel en in een gesloten recipiënt te bewaren, omdat hij anders vreemde aroma’s zou kunnen opnemen. Goed afsluitbare blikken, niet-doorzichtige glazen bokalen of recipiënten uit keramiek zijn ideaal om thee in te bewaren.

De waterkwaliteit

De smaak van de thee hangt ook af van het water dat je gebruikt. Het is het beste, vooral voor zwarte of groene thee, om zacht water (waterhardheid 0 tot 7° dH, d.w.z. met een laag chloor- en kalkgehalte) te gebruiken. Bij een hoog kalk- of chloorgehalte kan thee met een waterfilter bereid worden. Uiteraard kan ook plat flessenwater met een laag gehalte aan minerale zouten worden gebruikt, dan is de smaak neutraal. Het water moet vers zijn en voor het opgieten eenmaal koken.

Zwarte thee, kruidenthee of vruchtenthee worden altijd met kokend water gezet. Bij groene thee hangt de ideale temperatuur af van soort tot soort. Hier kan het best heet water tot 80 °C worden gebruikt.

Het opgieten

Als je thee zet met losse theebladeren moet je het gekookte water op de bladeren gieten en niet omgekeerd. Op die manier kunnen de theebladeren zich in de kan goed ontplooien en worden ze niet samengedrukt, waardoor de aroma's en smaaknuances zich gelijkmatig verdelen. Het beste resultaat krijg je wanneer je de bladeren in een hittebestendige recipiënt met het hete water overgiet en vervolgens de thee door een zeef rechtstreeks in het kopje giet.

Natuurlijk kan ook een goed doorlaatbare theezeef of een theenet gebruikt worden. Die moeten dan wel regelmatig grondig afgewassen worden. Als je een theezeef koopt, moet je zeker op de kwaliteit ervan letten en een exemplaar uit hoogwaardig materiaal kopen, zodat de thee geen vreemde bijsmaak heeft.

Als je theezakjes gebruikt, gebruik je best water dat zeer heet is maar niet meer kookt. Afhankelijk van de theesoort laat je de thee drie tot vijf minuten trekken.

Dosering en trektijd

De thee even laten trekken en dan opdrinken? Zo simpel is het niet! Onze thee-experts raden aan om de aanwijzingen over dosering en trektijd op de verpakkingen van de theeproducten te volgen om een optimale smaakbeleving te garanderen. Als je liever sterkere thee wilt, kan je de thee wat langer laten trekken, meer thee gebruiken of minder water opgieten. Als je niet goed weet wat de perfecte dosering en trektijd zijn, kan je de thee het beste naar eigen smaak bereiden.  

Zwarte thee
Zwarte thee is intenser van smaak dan bijvoorbeeld groene thee. Wanneer de zwarte thee stimulerend moet werken, laat hem dan ca. drie minuten trekken. De cafeïne heeft zich dan volledig ontwikkeld. Bij een trektijd van meer dan vijf minuten werkt de thee door het verhoogde looizuurgehalte eerder ontspannend.

Groene thee
Groene thee mag je nooit met kokend water opgieten omdat hij dan bitter kan worden. Het is aan te raden om het water na het koken enkele minuten te laten afkoelen en de thee dan pas op te gieten.

Vruchten- en kruidenthee
Bij vruchten- en kruidenthee hangt de intensiteit veelal van de mix af, d.w.z. van de eigen smaak van de kruiden en vruchten. Deze theesoorten moet je altijd met borrelend, kokend water opgieten en vijf tot tien minuten laten trekken.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch