Onze teeltgebieden voor zwarte en groene thee

Theeplantage met bergen op de achtergrond – De teeltgebieden voor zwarte en groene thee van ALDI België

Thee uit de hele wereld

Zoals bij andere natuurproducten heeft het teeltgebied een belangrijke invloed op de smaak en de kwaliteit van de grondstof. De klimatologische omstandigheden, de bodemgesteldheid, de ligging en de hoogte van de theeplantages hebben een aanzienlijke invloed op de smaakkwaliteit van het eindproduct. Bovendien worden overal ter wereld andere kruisingen van de theeplant gecultiveerd – dit levert unieke smaakverschillen op.

Voor de exclusief voor ons geproduceerde theeproducten worden uitsluitend de grondstoffen van de beste kwaliteit uit de beste teeltgebieden van de wereld gebruikt. We weten immers zeker dat de producenten uit die gebieden de kneepjes van het vak kennen en dat we hoogwaardige grondstoffen zullen krijgen.

Afrika − uit het bergland van Kenia en Zuid-Afrika

Afrika is nog een zeer jong theecontinent, er worden nog maar sinds ongeveer 100 jaar theeplanten gecultiveerd. Vooral Kenia produceert thee van uitstekende kwaliteit, dankzij de hoge ligging van de theevelden tussen 1500 en 2100 meter en zijn vulkanische bodem. Zwarte thee uit Kenia wordt gekenmerkt door een moutachtige, krachtige smaak met een sterke frisheid. Maar ook in de Oost-Afrikaanse landen Zimbabwe, Rwanda, Malawi, Tanzania en Zuid-Afrika worden kwalitatief hoogwaardigee theesoorten geproduceerd.

China – de zuidelijke regio’s

China is het geboorteland van de thee. Al ongeveer 2000 jaar worden in de zuidelijke regio's van China, Zhejiang, Hubei en Yunnan, Anhui, Hunan, Fujian en Sechuan geselecteerde soorten groene thee verbouwd. Maar ook zwarte thee wordt hier geproduceerd. Die is heel mild van smaak omdat hij weinig looizuur bevat. China is de grootste theeproducent ter wereld, gevolgd door India.

India – Assam en Darjeeling

In Noord-India, in de regio Assam, ligt het grootste aaneengeschakelde teeltgebied voor thee ter wereld. Het strekt zich uit over ongeveer 600 kilometer, langs de Brahmaputra-rivier. De Assam-theeplant verschilt qua groei en uiterlijk zeer duidelijk van andere theesoorten. Zo heeft hij grotere bladeren en kan hij, wanneer hij niet gecultiveerd wordt, tot 25 meter hoog worden. Het vochtige en hete klimaat van de Assam-regio bepaalt de krachtige smaak van de zwarte thee, die een zeer donkere kleur heeft.

Tussen Nepal en Bhutan, in de oostelijke Himalaya, ligt de regio Darjeeling. De thee groeit er op hoogtes tussen 600 en 2000 meter en heeft zijn bijzonder karakteristieke, milde aroma te danken aan de sterke temperatuurschommelingen waaraan de plant wordt blootgesteld (zeer koele temperaturen 's nachts en intense zonneschijn overdag). Darjeeling-thee is één van de fijnste en lekkerste theesoorten ter wereld.

Indonesië – Java en Sumatra

Thee wordt ook in grote hoeveelheden op de eilanden Java en Sumatra verbouwd. Op het grote subtropische eiland Java zijn tot op de dag van vandaag nog vele vulkanen actief, de bodem is er dan ook rijk aan mineralen. Daardoor krijgt de thee een heel specifieke, hoogwaardige aromatische toets, hij smaakt fruitig en mild en heeft een lichtbruine kleur. Op Sumatra groeit de thee op hoogtes van 800 tot 1200 meter, in de centrale bergstreek van het eiland, bij een vochtig en heet tropisch klimaat en met neerslag het hele jaar door. Het vochtige en warme klimaat van Indonesië maakt het mogelijk om het hele jaar door thee te oogsten.

Sri Lanka – ceylonthee

Het ten zuiden van India gelegen Sri Lanka heeft een lange theetraditie. De thee wordt als ‘ceylonthee’ gecommercialiseerd, naar de voormalige naam van het eiland. De teeltgebieden liggen op een hoogte tussen 500 en 2500 meter rondom de heilige berg, de Adam's Peak. Hoe hoger de planten worden verbouwd, des te beter is hun smaak en kwaliteit. De smaak van ceylonthee is fris en pittig en de thee bekoort door zijn mooie gouden kleur.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch