Kwaliteitscontrole

Theeblaadjes in grote metalen doos – Kwaliteitscontrole bij ALDI België

Onze norm voor grondstoffen

De kwaliteit van natuurproducten zoals thee is onderhevig aan natuurlijke omgevingsfactoren, zoals klimaat, teelt, oogst, transport en uiteraard ook de verwerking en bewaring. We hanteren daarom sinds lange tijd een eigen norm voor de beoordeling van de kwaliteit van grondstoffen, die veel verder reikt dan de wettelijke voorschriften.

Controle door onafhankelijke laboratoria

Personen met witte handschoenen controleren theebladeren aan een tafel – Kwaliteitscontrole bij ALDI

De producten worden eerst in de verschillende fases van de toeleveringsketen zintuiglijk onderzocht. Daarbij wordt elke afzonderlijke partij door smaakexperts volgens exacte kwaliteitsparameters geproefd en beoordeeld.

Bovendien laten we alle plantaardige grondstoffen en afgewerkte theemelanges op productkwaliteit, residuen en microbiologische kwaliteit controleren volgens een strikt keuringsplan. Deze controle wordt uitgevoerd door externe onafhankelijke gespecialiseerde laboratoria. 

Hoge standaarden

Een lepel wordt in een klein schaaltje met thee gehouden  – Kwaliteitscontrole bij ALDI

We zijn er absoluut van overtuigd: met de uitgebreide en strenge kwaliteitscontroles garanderen we de beste kwaliteit. Als een theeproduct niet voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen en er afwijkingen zijn op het vlak van kleur, geur of smaak, wordt dit direct opgemerkt bij de fijnmazige kwaliteitscontroles en word het theeproduct niet verkocht.

De volledige documentatie en traceerbaarheid van theeproducten tot aan hun oorsprong, d.w.z. tot aan de plaats waar de plant groeit, is voor ons een vanzelfsprekendheid.

De hoogste kwaliteit, ook voor kruiden- en vruchtenthee

Wat vanzelfsprekend is voor onze zwarte en groene thee, geldt natuurlijk ook voor onze kruiden- en vruchtenthee: een gestandaardiseerde, uitgebreide kwaliteitscontrole.

Milieuvriendelijke theebouw

Close-up van een theestruik in een theeplantage met blauwe hemel – Kwaliteitscontrole bij ALDI

De grondstoffen voor onze kruiden- en vruchtenthee komen voort uit gecontroleerde teelt of wildpluk. Het verbouwen van thee gebeurt uitsluitend volgens de principes van de gecontroleerde, geïntegreerde teelt waarbij een milieuvriendelijke landbouwexploitatie vooropstaat. De zorgvuldige selectie van teeltgronden en zaaigoed en het teeltprogramma zijn bovendien onderworpen aan bijzonder strenge maatstaven die speciaal voor de kruidenteelt werden ontwikkeld. Er worden vooral biologische bemestingsmiddelen gebruikt en de bodem wordt op conserverende wijze bewerkt. Onkruid en ongedierte worden hoofdzakelijk op natuurlijke wijze met de hand of met behulp van nuttige insecten bestreden. Het verbouwen van grondstoffen in de buurt van industriecomplexen of druk bereden wegen is verboden, zoals ook het gebruik van chemische additieven of smaakstoffen.

De leveranciers die aangesloten zijn bij de gecontroleerde geïntegreerde teelt worden regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke lokale controleurs om er zeker van te zijn dat zij voldoen aan de speciale eisen voor hygiëne, etikettering, temperatuur en opslag en het strikt beperkte gebruik van pesticiden en meststoffen. Het controlesysteem omvat ook de volledige documentatie en traceerbaarheid van de grondstoffen tot aan hun oorsprong.

Grondstoffen uit wildpluk

Niet alle kruiden- en vruchtenthee van ALDI groeit op plantages of wordt op velden verbouwd. Een aantal planten van de theemelanges die we aanbieden, komt voort uit wildpluk. De wildpluk is een traditionele, zeer sterk gespecialiseerde activiteit die ook vandaag nog voor veel mensen een belangrijke bron van inkomsten is. Daarbij worden de planten en plantbestanddelen niet gecultiveerd maar op hun natuurlijke groeilocaties gelaten en daar geoogst. Elk gebruik van bemestings- of bestrijdingsmiddelen is daarbij uit den boze. Uiteraard wordt ook de wildpluk aan een zeer streng controlesysteem onderworpen, waarbij de naleving van de kwaliteitsnormen door audits ter plaatse, scholingen, documentatie, laboanalyses wordt verzekerd.

Ook de verdere verwerking van de grondstoffen is onderworpen aan talrijke kwaliteitsmaatregelen. Zo worden de producten in de loop van hun verwerking zorgvuldig bewerkt en gebroken.
Daartoe behoren bijv. de verwijdering van meegeoogste vreemde bestanddelen, een kiemreductie onder hete stoom en een zuiver fysisch proces voor de verwijdering van ongedierte. Daarmee zijn de kruiden- en vruchtenthee die we aanbieden ook op microbiologisch vlak onberispelijke producten van een perfecte hygiënische kwaliteit.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch