1. Startpagina
  2. Inspiratie
  3. Groenten en fruit inmaken

Groenten en fruit inmaken

groenten-en-fruit-inmaken

Wil je het hele jaar door op een ecologische manier van je favoriete seizoensgroenten en fruit genieten? Of heb je nog wat verse groenten en vers fruit over die je niet zomaar wil weggooien? Doe dan zoals in de goede oude tijd en leg ze op in bokalen of confituurpotten. Makkelijk, milieuvriendelijk en bovendien weer helemaal hip.

Er zijn heel wat verschillende inmaaktechnieken: met azijn, zout, suiker en alcohol. Ontdek er hieronder meer over.

Pekelen

Pekelen doe je door vis, vlees of groenten in een bad van water met heel veel zout te leggen. Die stof onttrekt al het vocht uit de cellen van het product, waardoor het minder snel bederft. En dat zorgt dan weer voor meer malsheid en een intensere smaak.

Ideaal voor: spek, ham, kip, vis, komkommers, wortelen, uien …

Inmaken met azijn

Een eeuwenoude techniek die nog altijd goed werkt! Door het zuur van de azijn kan je gesloten bokalen enkele jaren bewaren. Dankzij de suiker of zoetstof krijgt je product een lekkere zoetzure smaak.

Ideaal voor: augurken, kolen, paprika’s, knoflook, bieten, radijzen …

Fermenteren

Bij deze techniek maak je groenten in met water en zout, maar open je de bokaal af en toe zodat er wat omgevingslucht bij de inhoud kan. Daardoor komen er gezonde bacteriën (probiotica) in terecht, wat goed is voor je darmen.

Ideaal voor: kolen, rode biet, wortelen, radijzen, rapen, prei …

Konfijten

Wanneer je suiker in een hoge concentratie gebruikt, krijgt het net als zout een uitdrogend effect en wordt het een conserveermiddel. Dankzij deze techniek, waarbij je een product langzaam laat garen in water met veel suiker, kan je groenten en fruit dus heel lang bewaren!

Ideaal voor: uien, gember, tomaten, ananassen, kersen, citrusvruchten …

Inmaken met alcohol

Vruchten opgelegd in alcohol smaken heerlijk bij een dessert of in een lekkere cocktail. Je kan experimenteren met dranken zoals rum, wodka, whisky of zelfs tequila!

Ideaal voor: peren, bessen, druiven, meloenen, kersen …

inmaken
tip-van-de-chef-chutney

Nadat je een bokaal met ingemaakte groenten hebt geopend, kan je die nog een jaar bewaren in de koelkast.

Peren opgelegd in whiskey

Meer

Opgelegde rodekool

Meer

Opgelegde wortelen en bloemkool

Meer

Gepekelde sinaasappels

Meer

Veenbessenchutney

Meer

Chutney van appel en pomoen

Meer

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.
div>

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch