Crémant d’Alsace: ontdek onze Franse parel

Bonjour! Schuimwijn is zoveel meer dan een glas drank. Het is ruiken, proeven, ontdekken, genieten… Hier word je volledig ondergedompeld in de wereld van de Crémant d’Alsace. Een Franse topper die je al 14 jaar in het ALDI-schap vindt. Verrijk je kennis dankzij slimme tips, weetjes en een blik achter de schermen bij de wijnmaker. Zo word jij de sommelier aan tafel bij jouw feest. Lees snel verder!

Crémant d'Alsace
7.49
75 cl 9.99/l
Crémant d'Alsace
Crémant d'Alsace

Achter de schermen

Ga mee achter de schermen met oenoloog en (wijn)vat vol kennis Nicolas. Klik op de video voor een exclusieve inkijk in hoe onze Crémant d’Alsace gemaakt wordt! 

Video oesters

We werken bij het blenden van de Crémant d’Alsace Grynbaum met verschillende druivensoorten voor een mooie complexiteit. Pinot blanc en pinot auxerrois vormen de ruggengraat van deze schuimwijn.

Nicolas Haeffelin
wist je dat

Wist je dat...

 1. … deze schuimwijn niet enkel een uitstekend aperitief is? Weinig mensen weten het, maar onze Crémant d’Alsace smaakt ook heerlijk bij vis, wit vlees en zelfs het dessert. Perfect voor bij het hele menu! 
 2. … je de fles best tijdig uit de koelkast haalt zodat hij eventjes op temperatuur kan komen? Openen doe je wel pas kort voor het serveren. 
 3. … Crémant d’Alsace de meest verkochte Franse schuimwijn is? Het is een topproduct, gemaakt door echte wijnkenners, maar dat toch gewoon betaalbaar is. En hoge kwaliteit tegen een lage prijs, daar kennen we bij ALDI wat van! 
 4. … Crémant d’Alsace gemaakt wordt volgens de méthode traditionelle? Net als champagne! Dit betekent dat de schuimwijn aan zijn bubbels komt dankzij een tweede gisting op fles. Er wordt dus niet zomaar CO2 toegevoegd! 
wist je dat

Crémant d’Alsace, van druif tot glas

Onze Crémant d’Alsace bewijst dat je voor kwaliteitsvolle bubbels niet per sé veel geld moet betalen. Lees hieronder zijn reis van druif tot glas!

 • Stap 1: Op de zonovergoten heuvels van de Elzas groeien de druiven. In de zomermaanden zijn ze rijp en worden ze geplukt en geperst. Onze Crémant d’Alsace is een zeer nauwkeurige blend van pinot blanc, pinot auxerrois, pinot noir, pinot gris en chardonnay.
 • Stap 2: Het geperste sap wordt in vaten gegoten en gist voor de eerste keer. Die gisting verandert het sap in (stille) wijn
 • Stap 3: Daarna vindt de wijn zijn plaats in flessen. De flessen worden afgesloten met een kroonkurk en verdwijnen in de kelder voor de tweede gisting. Die duurt liefst 12 maanden! Zo ontstaan de bubbels.
 • Stap 4: Door de gisting vormen zich niet alleen bubbels, maar ook gistresten. Die moeten van de bodem van de fles naar de hals verhuizen. Vroeger werden de flessen daarvoor langzaam handmatig van horizontaal naar verticaal gedraaid (‘mise sur pointe’). Nu zitten de flessen in ijzeren kratten die geprogrammeerd zijn om op het juiste moment naar de juiste hoek te draaien. Handig!
 • Stap 5: Om het bezinksel uit de fles te halen, wordt de hals in een ijsbad van -25 °C gedompeld. De gistprop bevriest en door de druk schiet die er met grote kracht uit. Hallo, bubbels! Dit proces heet “dégorgement”. De wijnmakers voegen nog een precieze hoeveelheid likeur toe voor de juiste zoetheid.
 • Stap 6: Ten slotte krijgt elke fles een kurk en een ijzeren plaatje (de ‘plaque’). Het geheel wordt stevig bijeen gehouden door een ‘muselet’. En dat is nodig. De druk in de fles bouwt op naar wel drie maal de druk van een autoband!
 • Stap 7: Na een proces van meer dan een jaar staat de Crémant d’Alsace eindelijk klaar om richting de ALDI-winkels te vertrekken. En daar staat jouw fles je op te wachten. Til je feest naar een hoger niveau met dit betaalbare topproduct!
divider

Najaarsmagazine

Voordelig tafelen met lekkere hapjes, heerlijke gerechten en een bijpassend glaasje wijn? Daarvoor moet je in ons magazine zijn!

Meer

Feestmagazine

Van lekkere hapjes tot een verrukkelijk hoofdgerecht en heerlijke desserts: laat je inspireren voor je betaalbare feestmenu door onze eenvoudige recepten en slimme tips.

Meer

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch