1. Pers
  2. ALDI lanceert 100% duurzame chocoladereep

ALDI lanceert 100% duurzame chocoladereep

30/03/2022

chocochanger

Erpe-Mere, 30 maart 2022 – ALDI introduceert de Choceur® Choco Changer in zijn vast assortiment. De Choco Changer is een 100% duurzame en fair trade chocoladereep met traceerbare cacaobonen, ontwikkeld in samenwerking met Open Chain, een initiatief van Tony’s Chocolonely. ALDI trad in 2021 als eerste internationale discounter toe tot Tony’s Open Chain die zich inzet voor slaafvrije chocolade.

ALDI gebruikt sinds 2018 enkel nog gecertificeerde cacao van de internationaal erkende labels Fairtrade, Rainforest Alliance of UTZ. Met de Choceur® Choco Changer breidt ALDI zijn vast aanbod duurzame chocolade verder uit. De fair trade chocoladereep is beschikbaar in drie smaken (melk-hazelnoot, melk-gezouten karamel en 70% puur) tegen €1,79 per reep van 150 gram.

Nieuwe norm zetten voor chocolade

De Choco Changer is het resultaat van een samenwerking tussen ALDI en Open Chain, een initiatief van Tony’s Chocolonely waarmee ALDI duurzame cacaobonen kan inkopen. ALDI en Tony’s vinden elkaar in de ambitie om de uitdagingen binnen de cacao-industrie aan te pakken. Dit betekent o.a. het tegengaan van armoede, illegale kinderarbeid, ontbossing en ongelijkheid.

Alle ingrediënten van de Choco Changer – gaande van de cacao tot de vanille en de suiker – worden ingekocht bij fair trade producenten en de cacaobonen zijn 100% traceerbaar. Zo kan ALDI via Tony’s Open Chain de cacaobonen van de Choco Changer op een transparante en duurzame manier inkopen.

ALDI is de eerste internationale discounter die de missie van Tony’s Open Chain ondersteunt. “De Choceur® Choco Changer zet een nieuwe norm in de productieketen van cacao op het vlak van transparantie, gewaarborgd inkomen en verbeterde leefomstandigheden voor cacaoboeren”, zegt Ruth Broekaert, Director Corporate Responsibility bij ALDI. “We vinden het bij ALDI belangrijk om onze schouders te zetten onder projecten die een positieve impact nastreven op de productieketen.”

Het engagement dat ALDI met de Choco Changer aangaat, werd dit jaar bekroond met een European Private Label Award van het European Supermarket Magazine.

De jury bekroonde de chocoladereep omwille van de focus die ALDI legt in het verbeteren van de normen in zijn toeleveringsketen.

Vijf principes voor een positieve impact

Door als eerste internationale discounter toe te treden tot Tony’s Open Chain, ondersteunt ALDI de vijf samenwerkingsprincipes van Tony’s Chocolonely om de cacao-industrie transparanter te maken:

1.      Cacaobonen van 100% traceerbare oorsprong.

2.      Een extra premie bovenop de Fairtradepremie, waarmee cacaoboeren een leefbaar inkomen kunnen verdienen.

3.      Ondersteuning en versterking van meer dan 6.300 cacaoboeren.

4.      Een langetermijnsamenwerking die cacaoboeren verzekert van hun afzet.

5.      Verbeterde productiviteit en kwaliteit van cacaoboeren en hun oogsten door investeringen en het aanbieden van trainingen.


Paul Schoenmakers, Head of Impact bij Tony’s Chocolonely, juicht het engagement van ALDI toe: "Ongelijkheid in de cacaoketen kunnen wij alleen tegengaan door samen te werken. Dat is de kracht van het Open Chain-model. Door de Choco Changer in het vaste assortiment op te nemen vergroot ALDI met ons de impact op cacaoboeren en verhogen we hun inkomen. Zo komt ALDI, samen met Tony's en andere Open Chain partners, een stap dichterbij gelijkheid in de chocolade-industrie.”

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch