1. Pers
 2. ALDI engageert zich verder voor meer gelijkheid tussen man en vrouw

ALDI engageert zich verder voor meer gelijkheid tussen man en vrouw

08/03/2021

8 maart 2021 – ALDI Nord, de overkoepelende groep waartoe ALDI België behoort, vindt dat er wereldwijd meer gelijkheid moet zijn tussen man en vrouw. Daarom heeft de groep de steunverklaring voor de Women’s Empowerment Principles (WEP) van de Verenigde Naties ondertekend.


ALDI zet al jaren in op gelijke kansen en een eerlijke en gelijkwaardige behandeling voor man en vrouw. Binnen de ALDI Nord groep is ruim  2/3e van alle 77.000 medewerkers vrouwelijk. Voor België loopt dat aandeel op tot 70% van de 7.700 ALDI-medewerkers. Het aandeel vrouwen in een managementfunctie bij ALDI België bedraagt ongeveer 1 op de 3. Een stevige basis die ongetwijfeld de hoeksteen vormt voor het duurzame succes van de discounter. Ook in de bredere toeleveringsketen van ALDI zijn vrouwen prominent aanwezig.

Toch wil ALDI verder gaan. Ondanks de stevige vrouwelijke aanwezigheidsgraad is ALDI er zich van bewust dat vrouwen wereldwijd nog te vaak disproportioneel getroffen worden door armoede, discriminatie en uitbuiting.

De kracht van gevarieerde teams

Door de steunverklaring te ondertekenen, engageert ALDI zich om de Women's Empowerment Principles als leidraad te gebruiken in het dagelijks beleid. Zo wil de discounter gendergelijkheid en de emancipatie van de vrouw bevorderen. “Iedere vorm van genderdiscriminatie staat haaks op onze normen en waarden, en moet aangepakt worden”, zegt Kim Doan Ngoc, Manager Quality & Corporate Responsibility bij ALDI België. “De ondertekening benadrukt het belang van gendergelijkheid voor onze dagelijkse werking.”

Aan de hand van diverse mensenrechtenevaluaties tracht ALDI Nord inzicht te krijgen in het effect van zijn activiteiten op de werknemers. Daarbij zullen genderspecifieke gegevens verzameld worden om eventuele loonverschillen tussen mannen en vrouwen op te sporen. In een volgende fase zal een genderactieplan opgesteld worden voor langetermijnmaatregelen.

De discounter wil resoluut inzetten op gendergelijkheid en gelijk loon voor gelijkwaardig werk. Dit zowel binnen de eigen organisatie, als binnen de gehele toeleveringsketen. “Wij geloven sterk in de kracht van gevarieerde teams”, zegt Joke De Zutter, HR Manager bij ALDI België. “Het succes van ALDI en het aandeel van vrouwen hierin vormt het bewijs. Daarom willen we onze bijdrage leveren aan een meer gelijke wereld en bewustzijn creëren over dit onderwerp.”

Women Empowerment Principles

Door de ondertekening, engageert ALDI zich ertoe de onderstaande zeven principes als leidraad te gebruiken:

 1. Het engagement tot gendergelijkheid wordt gedragen door de top van de organisatie.
 2. Het eerlijk behandelen van vrouwen en mannen, zonder discriminatie.
 3. Aandacht besteden aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle werknemers.
 4. Opleiding en training aanbieden met het oog op loopbaanontwikkeling van vrouwen.
 5. Het realiseren van een bedrijfsontwikkeling waarbij vrouwen versterkt worden in de toeleveringsketen en afgebeeld worden in moderne multidimensionale rollen.
 6. Gelijkheid promoten door maatschappelijke initiatieven te ondersteunen.
 7. Vooruitgang meten en hierover transparant communiceren.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch