1. Pers
  2. Moederdag in coronatijden volgens mama: een vers boeket bloemen en gezellig samenzijn

Moederdag in coronatijden volgens mama: een vers boeket bloemen en gezellig samenzijn

05/05/2021

Erpe-Mere, 5 mei 2021 – Het meest geliefde moederdagcadeau? Ook in coronatijden verkiezen de mama’s een vers boeket bloemen. Dat blijkt uit een onderzoek van iVOX in opdracht van ALDI. Hoe ouder de mama, hoe gewilder de ruiker. Rozen blijken de favoriete bloemen.

Zondag 9 mei is het opnieuw tijd om mama in de bloemetjes te zetten, iets waar in coronatijden extra belang aan zal worden gehecht. Navraag bij Belgische mama’s door onderzoeksbureau iVOX leert met welke moederdagcadeautjes partners en kinderen hen het meest een plezier kunnen doen. Een vers boeketje bloemen (bij 40% in de top drie) blijkt nog steeds een voltreffer te zijn, van kortbij gevolgd door een lekker diner (bij 39% in de top drie) en een zelfgemaakt ontbijt (bij 33% in de top drie, cijfers te bekijken in bijhorende infografiek).

Bloemen populairder naargelang de leeftijd

Opvallend is dat mama’s ouder dan 55 liever een vers boeketje bloemen krijgen dan jongere mama’s (< 35 jaar). Respectievelijk 51% en 24% van de respondenten gaven dit aan in hun top drie. Jongere mama’s verkiezen een zelfgemaakt ontbijt (40% vs. 21% voor de 55+’ers) of een kunstwerkje (29% vs.13%) van hun oogappel.

Rozen, een gemengd boeket en tulpen als top drie

Onder de bloemen zijn rozen (62%) of een gemengd boeket (59%) de meest gewilde soorten. Een bosje tulpen (42%) vervolledigt de top 3.

ALDI heeft geanticipeerd op de bloemenwensen van de mama’s en heeft dit weekend een mooi aanbod verse bloemen in de winkels. “We zijn helemaal klaar om de moeders extra in de bloemen te zetten. Dit weekend gaan er bij ALDI meer dan 42.000 boeketten de deur uit. Onze bloemen worden dagvers aangeleverd in de winkels. Zo hebben we verse rozen en tulpen klaarstaan, en kan met onze zomerbloemen (germini’s, trosanjers, lelies en santini’s) een mooi gemengd boeket worden samengesteld”, zegt Kilian De Geyter, Category Manager AGF bij ALDI België.

Gezellig samenzijn

Corona of niet, bloemen blijven dus het meest geliefde cadeau. Toch heeft corona wel een impact op de manier waarop Moederdag gevierd wordt: er wordt meer belang gehecht aan gezellig samenzijn met het gezin. Voor 90% van de bevraagde mama’s is dat in coronatijden toch wel het belangrijkste.

Partners maken de juiste keuze

Nog dit: de partners voelen de mama’s – gelukkig – goed aan. Gevraagd wat zij (en hun kinderen) zullen geven voor Moederdag, geeft 39% van hen aan voor Moederdag verse bloemen op tafel te toveren.

Op een lekker diner (19% van de partners zal dit bereiden) of een zelfgemaakt ontbijt (10% van de partners zal dit voorzien), rekenen de mama’s best niet al te veel, hoewel dit toch in de top drie van de moeders staat.

moederdag

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch