1. Pers
  2. Kinderen van ALDI-medewerkers creëren versterking voor Willie Witloof

Kinderen van ALDI-medewerkers creëren versterking voor Willie Witloof

10/11/2023

kerst 2023

Erpe-Mere, 10 november 2023 – Willie Witloof, ALDI’s eindejaarsheld die consumenten met raad en daad bijstaat tijdens de feestdagen, staat er niet langer alleen voor. Hij krijgt voortaan het gezelschap van Wanda Wortel. Het zijn kinderen van ALDI-medewerkers die zowel het nieuwe figuurtje als de naam bedacht hebben.

Willie Witloof geeft sinds 2021 kleur aan de eindejaarsperiode bij ALDI. Aan de hand van talrijke tips, weetjes en recepten is hij de ideale bondgenoot van de Belgische consument om de feestdagen op een betaalbare manier door te brengen.

“We zien dat Willie Witloof zeer geliefd is”, zegt Isabel Henderick, Managing Director Marketing & Communicatie bij ALDI België. “Bovendien leert marktonderzoek ons dat hij onze eindejaarsboodschap op een onderscheidende manier weet over te brengen in een periode waarin consumenten overladen worden met klassieke eindejaarscampagnes.”

ALDI heeft voor de creatie van Willie Witloof zelfs een Effie Award gewonnen, een toonaangevende reclameprijs die campagnes bekroond op het gebied van strategie, creatie en resultaten.

Co-creatie met eigen medewerkers

Vooral kinderen zijn gek op de eindejaarsheld van de discounter. “Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om een beroep te doen op kinderen en hun leefwereld om een vervolg te breien aan het verhaal van Willie Witloof”, zegt Henderick.

ALDI heeft hiervoor de eigen medewerkers ingeschakeld. “We hebben een workshop georganiseerd met 15 kinderen van eigen collega’s tussen 6 à 12 jaar,” zegt Henderick. “Tijdens deze workshop lieten de kinderen hun creativiteit de vrije loop. Ze kwamen met een wortelfiguurtje op de proppen als helpende hand voor Willie. We hebben nu een prachtig eindejaarsduo: Willie Witloof en Wanda Wortel.”

Geknutseld met groenten

“Ik vond het zeer leuk om te kiezen wie het nieuwe vriendinnetje van Willie Witloof zou worden”, zegt Jutta, 10 jaar en dochter van een ALDI-collega. “Een beetje

hulp is nodig want Willie heeft het zeer druk. We hebben met veel groenten geknutseld maar kozen dan samen voor een wortel als vriendje voor Willie Witloof. Nu kunnen Willie Witloof en Wanda Wortel nog meer mensen helpen tijdens de feestdagen.”

Het nieuwe eindejaarsduo van ALDI zal  op verschillende kanalen tot leven worden gebracht. Zowel in de tv-spots, via de socialemediakanalen, de folders, de digitale nieuwsbrieven, het online eindejaarsmagazine, de website en de app zullen Willie Witloof en Wanda Wortel de hoofdrol spelen.

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch