1. Pers
  2. ALDI schakelt in al zijn winkels over op 100% natuurlijke koelmiddelen

ALDI schakelt in al zijn winkels over op 100% natuurlijke koelmiddelen

11/03/21

info

11 maart 2021 – ALDI België gaat in zijn 440 winkels de koelinstallaties uitrusten met een natuurlijke CO₂-koeling. Op die manier dringt de discounter het gebruik van schadelijke synthetische koelmiddelen tot een minimum terug. Dit engagement kadert binnen de duurzaamheidspolitiek van ALDI waarbij het fors inzet op een klimaatvriendelijk winkelpark.

Vermijden van synthetische koelmiddelen, de zogenaamde F-gassen, vormt een belangrijk thema in het klimaatbeleid van ALDI. Koelmiddelen zijn onmisbaar in koel- en vriesmeubels, maar kunnen door kleine gaatjes naar buiten lekken. Lekkage van synthetische koelmiddelen hebben een aanzienlijke impact op het klimaat. Daar wil ALDI verandering in brengen.

Als alternatief voor synthetische koelmiddelen, kan er gebruik gemaakt worden van natuurlijke koelmiddelen. Bij lekkage van natuurlijke koelmiddelen is de impact op het klimaat duizenden keren kleiner. Hierbij is CO₂ als natuurlijk koelmiddel een perfect alternatief dat bijdraagt tot een duurzamer winkelpark.

De laatste jaren heeft ALDI heel wat inspanningen geleverd om zijn winkels milieuvriendelijker te maken. De discounter heeft voornamelijk ingezet op zonnepanelen op de daken, energie-efficiënte verlichting en warmte- en regenwaterrecuperatiesystemen. In 2020 werden de eerste koelinstallaties met het natuurlijk koelmiddel CO₂ geïntroduceerd; een duurzamer koelsysteem dat nu in alle 440 winkels zijn intrede doet.

60% minder CO₂-uitstoot aan synthetische koelmiddelen

In 2016 stelde de discounter vast dat 17% van zijn totale CO₂-uitstoot in België een gevolg was van de lekkage van synthetische koelmiddelen. “Om dit te reduceren, werden in een eerste fase nieuwe technologieën geïntroduceerd en eventuele lekken nauwgezet en sneller opgespoord”, zegt Michèle Belleflamme, Managing Director Real Estate & Expansion bij ALDI. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de totale CO₂-uitstoot aan synthetische koelmiddelen ondertussen al met meer dan 60% gereduceerd werd.

De volgende stap in het engagement van ALDI is het nationaal gebruik van milieuvriendelijke natuurlijke koelmiddelen in alle winkels. Momenteel zijn 24 van de 440 ALDI-winkels uitgerust met een duurzame CO₂-koeling. Tegen 2030 zal het volledige winkelpark uitgerust zijn met milieuvriendelijkere koelinstallaties.

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch