1. Pers
  2. ALDI zet zich in voor beter welzijn van kippen

ALDI zet zich in voor beter welzijn van kippen

21/09/2021

Erpe-Mere, 21 september 2021 – ALDI engageert zich voor meer dierenwelzijn. Tegen 2026 zal 100% van het vers en diepvrieskippenvlees bij ALDI beantwoorden aan de hogere welzijnscriteria van het European Chicken Commitment, beter bekend als Better Chicken Commitment (BCC). De discounter wacht niet tot dan om concrete stappen te ondernemen. Sinds kort kan je bijvoorbeeld in de ALDI-winkels een braadkip vinden gekweekt met meer respect voor dierenwelzijn en volgens de BCC-normen.

ALDI zal voor zijn assortiment kippenvlees in de vers- en diepvriesafdeling volledig overschakelen naar referenties gekweekt volgens de criteria van het BCC. Deze BCC-standaarden, gebundeld door een dertigtal Europese ngo’s, verhogen het dierenwelzijn van vleeskippen.

Ruimere stallen met meer daglicht

ALDI stapt over naar trager groeiende rassen die langer en beter leven. Kippen gekweekt volgens de BCC-normen hebben 40% meer bewegingsruimte door een lager aantal kippen per vierkante meter. De stal is voorzien van natuurlijk daglicht en van zitstokken en strobalen om het natuurlijk gedrag van de kippen te stimuleren.

Sinds deze maand biedt ALDI al een braadkip die voldoet aan de normen van het BCC aan in zijn vast assortiment. “Dankzij de introductie van de BCC-braadkip in onze versafdeling bieden we de consument een betaalbaar alternatief aan met meer dierenwelzijn”, zegt Sven Du Bois, Category Manager Fresh Meat bij ALDI. “De consument shopt bewuster. Bij ALDI zien we een merkbare interesse van onze klanten in het product.”

Perspectief voor meer dierenwelzijn

Dierenwelzijn maakt deel uit van de visie van ALDI op kwaliteit en verantwoordelijkheid. “We zijn trots op de introductie van onze eerste referentie kip die de welzijnscriteria van het BCC vervult”, zegt Ruth Broekaert, Manager Corporate Responsibility bij ALDI. “Met onze aansluiting bij het Better Chicken Commitment zetten we als discounter een belangrijke stap richting meer dierenwelzijn.”

Dierenrechtenorganisatie GAIA juicht de beslissing van ALDI toe. “GAIA verwelkomt de ambitie van ALDI om tegen 2026 stapsgewijs over te schakelen naar het Better Chicken Commitment (BCC) voor alle verse en diepvrieskip. Dankzij dit engagement zorgt ALDI ervoor dat er perspectief is op een beter leven voor een aanzienlijk aantal kippen. GAIA roept de retailers op die zich nog niet geëngageerd hebben om spoedig het voorbeeld te volgen”, besluit GAIA-directeur Ann De Greef.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch