1. Pers
  2. Zomerse regen spoelde goesting in rosé weg

Zomerse regen spoelde goesting in rosé weg

Erpe-Mere, 30 augustus 2021 – Consumenten lieten roséwijn massaal links liggen deze zomer. Door de regenachtige en grijze dagen kon rosé niet genieten van zijn traditionele populariteit als zomerfavoriet. Ondertussen wordt er uitgekeken naar een veelbelovende herfst voor rode wijn.

Een zonovergoten dag en een fris glaasje rosé. Zo ziet de ideale zomerdag eruit voor de gemiddelde Belg. In een recente navraag door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van ALDI België noemt 72% van de respondenten rosé de ultieme zomerwijn. Voor jongeren is rosé zelfs de favoriete wijn bij uitstek.

Maar op veel zon kon de Belg niet rekenen in de zomer van 2021. Meer nog, het land kende de natste zomer sinds 1833. Door het sombere weer werden – omgerekend naar eenheden van 75 cl – meer dan 300.000 flessen rosé minder gedronken in vergelijking met de zomerperiode vorig jaar.

“Het weer speelde een sleutelrol in de keuze van de consument. Onze klanten kozen deze zomer opvallend minder vaak voor rosé in vergelijking met andere soorten wijn. Ook bag-in-box rosé, vorig jaar nog een groot succes, kon zich dit jaar niet doorzetten”, vertelt John Van De Walle, Category Manager Wine bij ALDI.

De Belg kijkt uit naar een rode herfst

Maar nu kijkt de Belgische consument vol goesting uit naar de herfstige dagen. Samen met stevige herfstmaaltijden staat de rode fles wijn terug op de eettafel van de Belg. Kouder weer versterkt immers de zin in rode wijn. Zo kiest in de herfst iets meer dan de helft van de Belgen voor een glas rode wijn, terwijl dit stijgt naar meer dan 65% in de winter.

ALDI verwacht dat vanaf nu vooral de referenties rode wijn de winkelkarren van de klanten zullen vullen. “Om onze klant te verwennen, breiden we vanaf 1 september ons gamma tijdelijk uit met 25 extra referenties tijdens ons Wijnfestijn”, vervolgt Van De Walle.

“Met de herfst in aantocht opteren we voor een ruime selectie rode wijnen: meer dan de helft van ons tijdelijke extra assortiment bestaat uit referenties rode wijn. Bovendien merken we dat de Waalse consument nog sneller de rode kaart trekt dan de Vlaming”, besluit Van De Walle.

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch