1. Pers
  2. Nieuwe imagocampagne countert vooroordelen over ALDI als werkgever

Nieuwe imagocampagne countert vooroordelen over ALDI als werkgever

03/05/2023

Erpe-Mere, 3 mei 2023 –ALDI lanceert voor het eerst een campagne om zijn sterktes als werkgever in de verf te zetten. De imagocampagne gaat vooroordelen over werken bij ALDI tegen met betrekking tot 4 pijlers die cruciaal zijn in de zoektocht naar een job: loonpakket, woon-werkafstand, werksfeer en carrièremogelijkheden.

Met ruim 8.000 werknemers is ALDI een belangrijke werkgever in België. Toch blijkt uit een jaarlijkse studie van Randstad en een marktonderzoek van ALDI dat mensen een verkeerd beeld hebben over werken bij ALDI.

“Het valt op dat er een mismatch bestaat tussen de perceptie van ALDI als werkgever en wat ALDI effectief te bieden te heeft”, zegt Dimitri Bataillie, Managing Director Human Resources bij ALDI België. “ALDI heeft vele troeven. Een werkzoekende doet er dus goed aan ALDI te overwegen tijdens zijn zoektocht.”

4 centrale pijlers

In zijn gloednieuwe imagocampagne focust ALDI op 4 sterktes: het loonpakket, woon-werkafstand, de werksfeer en carrièremogelijkheden. Deze 4 pijlers zijn niet zomaar gekozen maar zijn voor werknemers vandaag cruciaal in de zoektocht naar een job en in de keuze van een werkgever.

“We weten dat we bij ALDI wél goed scoren op elk van deze pijlers, maar veel mensen weten dat onvoldoende”, vervolgt Bataillie. “Zo kan je bij ALDI een mooie carrière uitbouwen. Heel wat winkelmedewerkers groeien door tot winkelmanager. Ook qua woon-werkafstand scoren we zeer goed. Er is met 440 ALDI-winkels en 7 regionale hoofdkantoren en distributiecentra steeds een job in de buurt binnen de verschillende afdelingen.”

Voor ALDI ligt er zo een mooi potentieel om de perceptie te wijzigen en zijn aantrekkelijkheid als werkgever te verhogen.

#vandenALDI

ALDI wil zich onderscheiden met deze campagne. Hiervoor trekt de discounter resoluut de kaart van de typisch Vlaamse uitspraak ‘vandenALDI’. “Al wordt dit in de volksmond vaak lacherig gebruikt, we zien ‘vandenALDI’ als een absolute krachtterm waarmee we onze ALDI-familie uniek en authentiek maken”, zegt Bataillie.

Het zijn dan ook de eigen medewerkers, de zogenaamde Toppers #vandenALDI, die een centrale rol spelen in de campagne. De gemiddelde anciënniteit bij ALDI bedraagt bijna 12 jaar. De eigen medewerkers zien ALDI als een stabiele werkgever met een goede balans werk-privé. “In deze campagne laten onze medewerkers zelf zien dat de jobs #vandenALDI heel wat voordelen bieden”, besluit Bataillie.

De campagne is van start gegaan op 1 mei en loopt tot begin juni. Uitwerkingen zullen te zien zijn op diverse socialmediakanalen, OOH, in print en online. Voor deze campagne sloeg ALDI de handen in elkaar met d-artagnan.

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch