1. Pers
  2. Meerkansenbrood van ALDI steunt kinderen in nood

Meerkansenbrood van ALDI steunt kinderen in nood

25/08/2020

Erpe-Mere, 25 augustus 2020 – ALDI gaat samen met zijn klanten de meest kwetsbare kinderen een hart onder de riem steken. Tussen 25 augustus en 3 oktober verkoopt de keten een meerkansenbrood dat speciaal ontwikkeld werd voor de liefdadigheidsactie. Per verkocht brood gaat er € 0,50 naar het Kinderarmoedefonds.

Volgende week wordt het startschot gegeven van het nieuwe schooljaar. 1 op de 7 kinderen trekt met een lege brooddoos of niet-voedzame maaltijd naar de klas. Een harde vaststelling waar ALDI verandering in wil brengen. Daarom engageert de keten zich samen met zijn klanten via een nationale liefdadigheidsactie.

Zes weken lang kunnen de klanten van ALDI een vers meerkansenbrood aankopen voor € 1,99. “Per verkocht brood wordt er € 0,50 integraal geschonken aan het Kinderarmoedefonds”, zegt Ruth Broekaert, Manager Corporate Responsibility bij ALDI. “Op die manier willen we een bijdrage leveren in de strijd tegen tegen de kinderarmoede.”

Het meerkansenbrood is een vers lichtbruin meergranen tijgerbrood met een gezonde receptuur. ALDI heeft dit brood speciaal laten ontwikkelen voor deze liefdadigheidsactie. Dankzij het hoge graangehalte is het een bijzonder voedzaam en vezelrijk brood. Een onderdeel van een maaltijd die de keten graag in elke brooddoos van ieder kind zou willen zien.

Lege brooddoos als signaal

Kinderarmoede blijft helaas een trieste realiteit in ons land. Kinderen die in precaire situaties leven, worden geconfronteerd met moeilijkheden die zowel hun dagelijks leven als dat van toekomstige volwassenen beïnvloeden. Het Kinderarmoedefonds mobiliseert zich om dit fenomeen te bestrijden.

“De lege brooddoos is een signaal, want kinderarmoede betekent ook en vooral geïsoleerd leven in kleine huizen en in stressvolle omgevingen, met voor kinderen weinig mogelijkheden om zichzelf te ontplooien en te ontwikkelen. Een kind in armoede start met een achterstand aan het leven,” zegt Noël Slangen, voorzitter van het Kinderarmoedefonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Het Kinderarmoedefonds verleent steun aan een gericht aantal innovatieve en langlopende lokale projecten die uitsluiting van kansarme kinderen en hun gezinnen tegengaan. “De liefdadigheidsactie van ALDI zal ons helpen om onze strijd tegen de kinderarmoede verder te zetten”, besluit Slangen.

+++

Bijhorend beeldmateriaal vindt u hier: https://we.tl/t-SIuwkBIWXZ

+++

Onder het motto ‘Vandaag voor morgen’ werkt ALDI via talrijke initiatieven aan een betere toekomst voor de natuur en de maatschappij. We zijn ervan overtuigd dat de inspanningen die vandaag geleverd worden, zullen leiden tot een betere wereld van morgen. Deze liefdadigheidsactie kadert binnen deze politiek. ALDI hoopt via zijn meerkansenbrood talrijke kinderen een duwtje in de rug te geven. 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch