1. Pers
  2. ALDI schenkt samen met zijn klanten € 50.000 aan de Belgische Voedselbanken

ALDI schenkt samen met zijn klanten € 50.000 aan de Belgische Voedselbanken

30/01/2020

Erpe-Mere, 30 januari 2020 - De verkoop van wenskaarten in de ALDI-filialen ten voordele van de Voedselbanken was een groot succes. De liefdadigheidsactie bracht in totaal liefst € 50.000 op. De opbrengst hiervan wordt integraal geschonken aan de Voedselbanken in de vorm van 10.000 bereide maaltijden. Bovendien zal de keten zijn engagement verder versterken door voedseloverschotten in te vriezen.

De ALDI-klanten hebben zich in de eindejaarsperiode van hun warmste kant laten zien. ALDI bood zijn klanten 4 weken lang de mogelijkheid om in alle Belgische winkels een set wenskaarten aan te kopen voor € 4,99. Zo konden klanten hun beste wensen uiten en steunden ze tegelijkertijd een goed doel. ALDI rondde het bedrag naar boven af, waardoor € 50.000 geschonken wordt aan de Voedselbanken in de vorm van 10.000 bereide maaltijden.

“Onze eindejaarsactie ten voordele van de Voedselbanken is een succes”, zegt Ruth Broekaert, Manager Corporate Responsibility bij ALDI. “Samen met onze klanten verzamelden we maar liefst € 50.000 waarmee we extra steun kunnen geven aan een groot aantal mensen die het minder breed hebben. Wij willen onze klanten heel hard bedanken.”

Invriezen

ALDI zet zich actief in tegen voedselverspilling en werkt al geruime tijd samen met de Voedselbanken voor het schenken van voedseloverschotten. Bovenop de afgelopen eindejaarsactie, zal de keten nog extra inspanningen leveren om zijn steun aan de organisatie te versterken.

“We zullen voortaan voedseloverschotten invriezen”, gaat Ruth Broekaert verder. “Tot op heden werden producten met naderende houdbaarheidsdata meermaals per week opgehaald in onze winkels. Deze voedseloverschotten dienden dan snel verdeeld te worden naar diegenen die het minder breed hebben. Door de producten in te vriezen blijven ze veel langer goed en komen er finaal meer producten terecht bij de minst bedeelden.”

“Het invriezen van voedseloverschotten zal zorgen voor een nog intensere samenwerking met ALDI”, zegt Jozef Mottar, afgevaardigd bestuurder van de Belgische Federatie van de Voedselbanken. “Dergelijke inspanningen kunnen wij alleen maar waarderen. De groep van mensen in nood wordt steeds groter en op deze manier kunnen we beter voldoen aan de toegenomen vraag. Dit toont aan dat de strijd tegen honger hand in hand gaat met de strijd tegen voedselverspilling.”

Beeldmateriaal van de wenskaartjes vindt u hier: https://we.tl/t-OK93xTStoD

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch