1. Pers
  2. ALDI investeert 35 miljoen in Brussel

ALDI investeert 35 miljoen in Brussel

29/11/2022

Erpe-Mere, 29 november 2022 – ALDI investeert de komende jaren 35 miljoen euro in nieuwe Brusselse winkels. Op die manier onderstreept de discounter het belang van de hoofdstad in zijn groeiverhaal. Om de aanwezigheid in de Brusselse regio verder te vergroten, zal ALDI nog meer op maat van Brussel bouwen. Zo wil ALDI uitgroeien tot dé buurtwinkel voor alle Brusselaars.

Brussel is al enkele jaren een focuspunt bij ALDI. Op dit moment telt de discounter er 22 winkels verdeeld over de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op woensdag 30 november opent met ALDI Elsene (Kroonlaan 480/484) nummer 23.

En daar stopt het niet voor de discounter. ALDI ziet nog heel wat opportuniteiten in de hoofdstad en naburige gemeenten. Alleen al in de eerstkomende jaren zal ALDI 35 miljoen euro investeren in de Brusselse regio om zijn expansiestrategie verder te zetten.

Zo staan de eerstvolgende winkelprojecten gepland in o.a. Eigenbrakel (2023), Grimbergen (2023), Schaarbeek (2024), Evere (2024) en Ukkel (2024). Vele andere projecten worden bestudeerd. De geplande winkelprojecten zullen resulteren in de aanwerving van een 60-tal nieuwe medewerkers.

Compacte winkels

Momenteel heeft een ALDI-winkel een gemiddelde oppervlakte van +/- 1.050 m². In een grootstad als Brussel zijn dergelijke winkelruimtes steeds moeilijker te vinden.  Om de waaier aan opportuniteiten zo breed mogelijk te houden, zal ALDI waar nodig compacte winkels openen. Dit zijn winkels die opgetrokken worden in een veel kleinere ruimte, vaak zo’n 600 à 800 m². Hierdoor kan ALDI zich gemakkelijk vestigen in grootsteden als Brussel.

Niet alle toekomstige ALDI-winkels zullen compacte winkels zijn. “We analyseren locatie per locatie wat de noodzaak is”, zegt Geert De Roy, Senior Manager Expansion bij ALDI België. “Met compacte winkels zijn we in staat ons aan te passen aan veel kleinere winkelpanden. We gaan er nog efficiënter om met de beschikbare ruimte. Zo verdelen we bijvoorbeeld het winkelmagazijn over twee verdiepingen of variëren we in de breedte van onze winkelgangen en winkelkarren.”

Ook in de compacte ALDI-winkels zal de klant steeds het volledige ALDI-aanbod terugvinden aan dezelfde lage prijzen als elders in België. De focus ligt op verse producten, maar ook alle welgekende tijdelijke acties en aanbiedingen zullen een plaats krijgen.

Gemengde winkelprojecten

Om nog meer op maat van Brussel te bouwen, zal ALDI verder inzetten op gemengde winkelprojecten. Dit zijn projecten waarbij er naast een ALDI-winkel ook andere activiteiten opgetrokken worden.

“Door meer huisvesting te integreren in onze winkelprojecten, zoals appartementen of studentenkoten, kunnen we een antwoord bieden op de demografische groei in vele gemeenten,” vervolgt De Roy. “Maar ook kantoorruimtes, crèches of schoolgebouwen passen in deze plannen. Op die manier kunnen we ALDI nog dichter bij de Brusselaars brengen en uitgroeien tot dé buurtwinkel in onze hoofdstad.”

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch