1. Pers
  2. ALDI installeert honderden laadpunten van Belgische makelij

ALDI installeert honderden laadpunten van Belgische makelij

07/11/2023

Erpe-Mere, 7 november 2023 – ALDI zal al zijn Belgische winkels voorzien van laadpunten voor elektrische wagens tegen eind 2024. In totaal installeert de discounter 900 laadpunten over het hele land als extra service voor zijn klanten. Voor de productie gaat ALDI in zee met de Belgische startup PLUON. 

laadpaal

Voortaan kunnen ALDI-klanten tijdens het winkelen hun elektrische wagen opladen. ALDI is gestart met de uitrol van laadpunten bij zijn Belgische winkels. Tegen eind 2024 zullen er aan elke ALDI-winkel laadpunten te vinden zijn.

Gemakkelijk laden over heel België

ALDI zal zowel traag- (11 tot 22 kW) als snelladers (60 tot 120 kW) plaatsen. “Meer dan de helft van onze laadinfrastructuur zal bestaan uit snelladers”, zegt Alana Lorré, Manager Energy & Sustainability bij ALDI België. “Hiermee wordt de batterij van de wagen, afhankelijk van het type, tot gemiddeld 120 km extra bijgeladen op amper 20 minuten tijd. Dat komt overeen met het gemiddelde winkelbezoek van een ALDI-klant. Zo wordt winkelen en elektrisch laden makkelijk combineerbaar.”

Klanten kunnen hun elektrische of hybride wagen eenvoudig opladen via hun laadpas en aan een marktconform tarief. Ondertussen kunnen ALDI-klanten in onder meer Deurne, Olen, Eisden en Wijnegem winkelen en elektrisch laden combineren. Tientallen andere winkels volgen snel. 

100% groene stroom

ALDI kiest resoluut voor 100% groene stroom. “Alle stroom is afkomstig uit groene energie, afkomstig van onze zonnepanelen of via groene stroomcontracten. Dit past perfect binnen onze duurzaamheidstrategie om volop in te zetten op hernieuwbare energiebronnen”, besluit Lorré.

Belgische makelij

Voor de uitrol van de laadpalen, slaat ALDI de handen in elkaar met het Limburgse PLUON. Deze startup staat in voor de fabricatie van de laadpalen. De onderdelen voor de laadstations zijn afkomstig van lokale productie en bestaan uit duurzame materialen zoals gerecycleerd aluminium en glas.

PLUON rust in een eerste fase 200 ALDI-parkings uit met laadpalen: “De elektrificatie van het wegtransport is in opmars en de laadstress verdwijnt vanaf

 

het ogenblik dat er voldoende oplaadpunten zijn”, zegt Marco Iacovella, Managing Director bij PLUON. “Het gebruik van het winkelnetwerk van ALDI betekent een sterke bijdrage aan de spreiding van de beschikbare laadinfrastructuur in ons land.” 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch