1. Pers
  2. Inspanningen ALDI voor duurzame vis bekroond

Inspanningen ALDI voor duurzame vis bekroond

06/10/2022

Erpe-Mere, 6 oktober 2022 – ALDI verkocht vorig jaar 10.000 ton aan duurzaam gecertificeerde vis en schaal- en schelpdieren. Dat is het meeste van alle Belgische supermarkten, blijkt uit cijfers van MSC België. De inspanningen van ALDI worden bekroond met een MSC Duurzame Vis Award voor ‘Beste Supermarkt’.

msc

ALDI levert al geruime tijd forse inspanningen voor een duurzaam visassortiment. Zo was de discounter de eerste supermarkt in België om enkel nog MSC-gecertificeerde tonijn in blik aan te bieden. MSC (Marine Stewardship  Council) is het internationale en onafhankelijke label voor duurzame visserij. Ook zorgt ALDI steeds voor een volledige traceerbaarheid van zijn visproducten.

Duurzame visvangst is van groot belang voor het voeden van de wereldbevolking. Overbevissing en illegale visvangst behoren tot de uitdagingen van de sector.

10.000 ton

In 2021 verdween zo’n 10.000 ton MSC-gecertificeerde vis, schaal- en schelpdieren in de ALDI-winkelkar. Hiermee verkocht ALDI het grootste volume aan duurzame MSC-gecertificeerde visproducten in België. Vooral tonijn, vissticks en grijze garnalen zijn het populairst.

De duurzaamheidsinitiatieven van ALDI worden nu beloond met een MSC Duurzame Vis Award voor ‘Beste Supermarkt’

“We zijn hier enorm trots op”, zegt Ruth Broekaert, Director Corporate Responsibility & Quality Assurance bij ALDI België. “Duurzame visvangst vormt een hoeksteen van ons inkoopbeleid. Dankzij onze samenwerking met MSC zorgen we er samen voor dat onze klanten niet alleen vandaag, maar ook morgen kunnen genieten van een stukje duurzame vis.”

William Morré, Commercieel marktverantwoordelijke bij MSC België: “ALDI zet duidelijk in op een duurzaam visaanbod. Sinds 2019 zijn ze als eerste retailer volledig geswitcht naar MSC-gecertificeerde tonijn in blik. We zien ook dat ALDI zijn klanten op een heldere en transparante manier informeert over zijn duurzame keuzes en doelstellingen.”

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch