1. Pers
  2. Eindejaarswijnen bij ALDI: focus op wijnen onder € 10 en betaalbare grote appellaties

Eindejaarswijnen bij ALDI: focus op wijnen onder € 10 en betaalbare grote appellaties

25/10/2023

Erpe-Mere, 25 oktober 2023 - ALDI breidt vanaf vandaag woensdag 25 oktober zijn aanbod tijdelijk uit met 27 extra wijnen speciaal voor het eindejaar. Voor Vlaanderen en Brussel komen daar nog eens 2 extra wijnen bij om in te spelen op de regionale smaken.

Met de komst van de winter trekt ALDI volop de kaart van rode wijnen. In de winter kiest meer dan 65% van de Belgen voor een glas rode wijn, zo blijkt uit een iVOX-enquête in opdracht van ALDI.

Complexe wijnen

“Voor het eindejaar verwennen we onze klanten met een ruime selectie rode wijnen, aangevuld met bubbels en witte wijn”, zegt Lieve Conard, wijnexpert bij ALDI België. “We zetten sterk in op meer complexe wijnen die passen bij gerechten, zoals wild, stoofpotjes, schaal- en schelpdieren en gerechten met een rijkere saus. Perfect voor bij het feestmenu.”

Dankzij een breed aanbod vindt iedere klant de gewenste fles terug naargelang persoonlijke smaak en budget. Meer dan de helft van de eindejaarswijnen zit onder de 10 euro, maar ook gekende appellaties zoals Barolo, Châteauneuf-du-Pape en Brunello krijgen een plaats in de wijnafdeling. Voor elke wijn geldt hetzelfde eenvoudige principe: de ideale fles aan de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Vlaamse en Brusselse klanten vinden bovendien 2 extra Spaanse rode wijnen terug in de selectie. “We merken dat Spaanse wijnen in Vlaanderen en Brussel zeer goed gesmaakt worden. Daarom vullen we ons nationaal gamma voor deze regio’s aan met een Tempranillo Garnacha blend en een elegante Spaanse wijn in handig bag-in-box-formaat”, legt Lieve uit.

Betaalbare bubbels

Bubbels blijven de klassieker bij uitstek op de eindejaarstafel. Al ziet ALDI steeds meer een verschuiving naar schuimwijnen zoals Crémant d’Alsace, prosecco en cava in plaats van de iets duurdere champagne, zoals vorig jaar reeds merkbaar was tijdens de feestdagen. De discounter verwacht dat die trend zich dit jaar voortzet.

ALDI biedt 3 extra referenties bubbels aan: de klassieke champagne Veuve Durand premier cru, een Italiaanse prosecco en een nieuwe Franse schuimwijn, Crémant de Limoux. Maar ook in het vast aanbod ontbreken bubbels niet, zoals de Crémant d’Alsace, een van de favoriete schuimwijnen in de ALDI-winkelkar.

Schuimwijn is niet alleen een uitstekende aperitief: ook doorheen het menu kunnen bubbels gecombineerd worden, bijvoorbeeld bij vis, wit vlees en zelfs desserten. 

Eindejaarsassortiment

Alles voor je feestmenu, betaalbaar én onder één dak

Meer

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch