1. Pers
  2. Belgische miniwatermeloen strijkt neer bij ALDI

Belgische miniwatermeloen strijkt neer bij ALDI

12/06/2023

Erpe-Mere, 12 juni 2023 – ALDI pakt uit met miniwatermeloenen van eigen bodem. Na een succesvolle verkoop vorig jaar wordt het beschikbare aanbod voor komend zomerseizoen uitgebreid. In samenwerking met de Belgische telersgroep Tomeco, onderdeel van Coöperatie Hoogstraten, zal ALDI de miniwatermeloen in al zijn Vlaamse winkels aanbieden.

water

Op warme zomerdagen eet de Belg graag een fris stukje watermeloen. Wie dacht dat deze lekkernij steeds uit het verre Zuiden komt, heeft het niet bij het rechte eind. Deze zomer kunnen consumenten in Vlaanderen genieten van watermeloenen geteeld in… België.

Klein formaat, intense smaak

De Belgische miniwatermeloen heeft een handiger formaat en een meer intense smaak dan de zuiderse varianten. Een dunnere schil zorgt ervoor dat de watermeloen meer vruchtvlees bevat. “Om de optimale kwaliteit te garanderen, worden onze miniwatermeloenen stuk voor stuk met de hand gecontroleerd”, vertelt Lynn Vermeiren, teler bij Tomeco

water

De Belgische miniwatermeloen deed vorige zomer zijn intrede in sommige winkels van ALDI. “We zagen dat dit product enorm in de smaak viel bij onze klanten”, zegt Kilian De Geyter, Category Manager Fruit & Vegetables bij ALDI België. “Deze zomer gaan we graag een stapje verder en leggen we de watermeloen exclusief in alle Vlaamse ALDI-winkels.”

Voor de teelt van de miniwatermeloen is dit jaar gekozen voor een grotere serre in Nevele. Dit zorgt ervoor dat het aanbod kan worden verdubbeld in vergelijking met vorig jaar.

Lokaal en innovatief

Naast Belgisch, is de miniwatermeloen ook een voortrekker in etikettering. Zo zijn de aangebrachte labels gemaakt van gecertificeerde materialen die 100 % composteerbaar zijn.

ALDI is de enige retailer die deze miniwatermeloenen op grote schaal in de markt zet. “We kiezen maximaal voor kwalitatieve en verse producten van eigen bodem”, besluit Mr. De Geyter. “We zetten met plezier onze schouders onder een vernieuwing in de Belgische fruitteelt om zo de Belgische miniwatermeloen nog toegankelijker te maken.”

De Belgische miniwatermeloenen liggen vanaf maandag 19/6 in de winkelrekken voor € 3,49 per kilo.

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch