1. Pers
  2. ALDI zet de lente in met nieuw wijnfestival

ALDI zet de lente in met nieuw wijnfestival

03/05/2022

wijn

Erpe-Mere, 3 mei 2022 – ALDI breidt vanaf woensdag 4 mei tijdelijk zijn wijnassortiment uit. In de lente staan vooral witte en roséwijn in de kijker. De wijnvoorkeur van de Belg verandert immers naargelang de seizoenen.

ALDI lanceert voor de tweede keer zijn wijnfestival met lentewijnen. De discounter breidt zijn assortiment tijdelijk uit met een selectie van 17 nieuwe wijnen speciaal voor de lente.

Bekroond & budgetvriendelijk

ALDI trok voor de selectie van de lentewijnen naar populaire wijnstreken in Spanje, Frankrijk, Italië en Zuid-Afrika. De klant kan ook genieten van enkele bijzondere referenties zoals een Oostenrijkse biowijn met de grüner veltliner druif, de nationale trots van Oostenrijk.

De discounter houdt rekening met het budget van de consument. De prijs gaat van €3.99 tot maximum €9.99 per fles van 75 cl. “Dit sluit perfect aan bij onze visie dat kwalitatieve wijnen niet duur hoeven te zijn”, zegt John Van De Walle, huissommelier bij ALDI. Verschillende van de lentewijnen bij ALDI werden bekroond door gerenommeerde jury’s.

Soepele, fruitige wijnen

Volgens een iVOX-enquête in opdracht van ALDI schenkt de Belg in de lente het liefst een glas witte (36%) of roséwijn (34%) uit.  “De eerste zonnestralen hebben een invloed op de smaak van onze klanten”, zegt Van De Walle. “Ze gaan op zoek naar soepele, fruitige wijnen voor bij de eerste barbecue of voor bij lichtere gerechten zoals salades, tapas en asperges.”

Foodpairing speelt een belangrijke rol. De Belg is graag een goed geïnformeerde consument. Daarom suggereert ALDI doorheen zijn verschillende kanalen bij elke fles de bijpassende gerechten. “Zo kunnen klanten snel en eenvoudig hun keuze maken”, besluit Van De Walle. Via de online wijnwijzer, nu tijdelijk uitgebreid met de lentewijnen, kunnen klanten  aan de hand van enkele vragen de geschikte fles wijn voor bij elk gerecht vinden.

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch