1. Pers
  2. ALDI opnieuw n° 1 in duurzame vis

ALDI opnieuw n° 1 in duurzame vis

04/10/2023

Erpe-Mere, 4 oktober 2023  – ALDI verkocht in 2022 meer dan 7.200 ton duurzaam gevangen vis en schaal- en schelpdieren. De discounter is zo voor het tweede jaar op rij de supermarkt waar het vaakst duurzame vis in de winkelkar belandt, blijkt uit cijfers van MSC België. Ook nu sleept ALDI de MSC Duurzame Vis Award binnen als ‘Beste Supermarkt’.

vis

ALDI levert al geruime tijd forse inspanningen voor een duurzaam visassortiment. Zo was de discounter de eerste supermarkt in België die enkel nog MSC-gecertificeerde tonijn in blik aanbood. ALDI zorgt bovendien voor een volledige traceerbaarheid van zijn visproducten.

Duurzame visvangst is van groot belang voor het voeden van de wereldbevolking. Overbevissing en illegale visvangst behoren tot de uitdagingen van de sector. ALDI werkt samen met MSC (Marine Stewardship  Council), het internationale en onafhankelijke label voor duurzame visserij, om daar een antwoord op te bieden.

7.200 ton duurzame vis

In 2022 verdween er meer dan 7.200 ton MSC-gecertificeerde vis, schaal- en schelpdieren in de ALDI-winkelkar. Daarmee verkocht ALDI opnieuw het grootste volume aan duurzaam gevangen visproducten in België, goed voor de MSC-award voor ‘Beste Supermarkt’. De toppers uit het (MSC-gecertificeerde) visassortiment van ALDI zijn verse Zeeuwse mosselen, tonijn en vissticks.

“Met ons aankoopbeleid zetten we consistent in op duurzame visvangst. Dat we voor de tweede maal op rij de MSC-award in de wacht slepen, bewijst nogmaals dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn”, zegt Ruth Broekaert, Director Corporate Responsibility & Quality Assurance bij ALDI België. “Samen met MSC zorgen we ervoor dat onze klanten ook in de toekomst kunnen blijven genieten van een lekker stukje vis.”

William Morré, Commercial Manager bij MSC België: “Qua communicatie, publieke doelstellingen en transparante rapportering hoort ALDI bij de beste van de klas. De afgelopen twee jaar scoren ze als discounter ook hoog met de verkochte volumes MSC-gecertificeerde vis. Ze zijn bovendien volop bezig met het verduurzamen van bijkomende producten zoals smeersalades met vis of dierenvoeding. Zo prikkelen ze de rest van de markt, én blijven ze visserijen stimuleren om op een duurzame manier te vissen.”

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch