1. Pers
  2. ALDI installeert zijn 100e zonnepaneelinstallatie

ALDI installeert zijn 100e zonnepaneelinstallatie

04/08/2021

Erpe-Mere, 4 augustus 2021 – ALDI heeft zijn 100e winkel uitgerust met een zonnepaneelinstallatie. De winkelketen installeerde nu al 64.000 zonnepanelen, of 20 voetbalvelden vol groene energie.


Al jaren levert ALDI heel wat inspanningen in het streven naar energie-efficiënte winkels en distributiecentra. Zo werd recent beslist om enkel nog natuurlijke koelmiddelen te gebruiken in vries- en koelmeubelen, rust ALDI zijn winkels uit met regenwater- en warmterecuperatiesystemen en zet het fors in op groene energie.

Het plaatsen van zonnepanelen loopt bij ALDI als een sneltrein. Alle 7 distributiecentra van ALDI werden reeds uitgerust met zonnepanelen. Ook steeds meer winkels krijgen nu een zonnepaneelinstallatie. Tussen mei en juni van dit jaar alleen al plaatste ALDI 17 extra installaties verspreid over het hele land. Op het dak van ALDI Malle werd een symbolische mijlpaal bereikt: de 100e zonne-installatie van de discounter.

Equivalent van 4.800 Belgische gezinnen

Zonnepanelen zijn een belangrijk onderdeel van de duurzame aanpak van ALDI. “De laatste jaren zijn onze installaties zowel in aantal als in omvang fors toegenomen”, zegt Alana Lorré, Project Manager Energy & Sustainability bij ALDI België. “Een nieuwe winkelinstallatie telt nu gemiddeld zo’n 400 zonnepanelen.”

ALDI installeerde in totaal meer dan 64.000 zonnepanelen. “Hiermee wekken we jaarlijks minstens 16,7 miljoen kWh op”, vervolgt Lorré. “Dat is vergelijkbaar met het jaarlijks energieverbruik van zo’n 4.800 Belgische gezinnen. Qua oppervlakte komt dit overeen met zo’n 20 voetbalvelden.”

De ambitie van ALDI is nog lang niet gestild. Tegen eind 2021 wil ALDI nog een 50-tal installaties toevoegen op zijn winkeldaken. Hierdoor zal eind dit jaar 1 op de 3 ALDI-winkels uitgerust zijn met zonnepanelen.

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch