1. Pers
  2. ALDI-folder beschikbaar via… chocopot

ALDI-folder beschikbaar via… chocopot

10/10/2023

Erpe-Mere, 10 oktober 2023 – De ALDI-folder is voortaan digitaal raadpleegbaar via een QR-code op de verpakking van de hazelnootpasta van het ALDI-huismerk Delinut. Zo wil ALDI de toegankelijkheid tot de digitale reclamefolder verder vergroten. De hazelnootpasta is na de melkbrik het tweede product dat de discounter hiervoor inzet. En er volgen er nog.

choco

Tijdens de zomer van 2022 innoveerde ALDI met de  melkbrikken van het huismerk Milsa. Via een QR-code op de verpakking van het brik volle, halfvolle en magere melk, kan de consument op een eenvoudige manier toegang krijgen tot de digitale reclamefolder van de discounter. Zo was ALDI de eerste retailer in België die zijn productverpakkingen inzet voor dit doel.

Nu breidt ALDI de QR-code uit naar bijkomende productverpakkingen. “Na onze melkbrikken zijn onze Delinut hazelnootpasta en Delinut hazelnootpasta duo aan de beurt”, zegt Isabel Henderick, Managing Director Marketing & Communicatie  bij ALDI. “We blijven inzetten op populaire ALDI-producten die op verschillende momenten van de dag op de keukentafel komen te staan.” Zo behoren de Delinut hazelnootpasta’s tot de populairste smeerpasta’s voor de boterham.

Drempel verder verlagen

Door een QR-code te integreren op zijn productverpakkingen wil ALDI de toegang tot de digitale reclamefolder vergemakkelijken. “Marktonderzoek leert ons dat Belgen open staan om digitale folders te raadplegen, maar de weg ernaartoe complex vinden”, vervolgt Henderick.

QR-codes helpen om de digitale folder toegankelijk te maken. “De QR-code op onze melkbrikken heeft zijn effect niet gemist. We zagen het afgelopen jaar dat onze digitale folder vaker geraadpleegd werd. In vergelijking met een jaar geleden steeg dat met 15%. We willen dit verder optimaliseren.”

Extra producten

ALDI zet de komende weken nog extra productverpakkingen in. Zo liggen ook de verpakkingen van de sneetjes jonge Gouda, de sandwiches en de halfvolle melk in PET-fles van huismerk Milsa in de winkelrekken met een QR-code die leidt naar de folder.

Naast productverpakkingen zet ALDI de QR-code naar zijn digitale folder ook in op de winkelkar, het kasticket, broodzakken en de papieren zakjes voor groenten en fruit.

Momenteel blijft de papieren ALDI-folder weldegelijk bestaan. “De papieren folder is tot op vandaag een van de meeste effectieve manieren om Belgische huishoudens rechtstreeks te bereiken”, besluit Henderick. “Het doel van deze toepassing op onze productverpakkingen is om het bereik van de digitale folder verder te verhogen, maar daarvoor moet uiteraard ook het consumentengedrag mee evolueren. Dat vraagt tijd.”

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch