1. Pers
  2. ALDI en Recupel zamelen oude lampen in

ALDI en Recupel zamelen oude lampen in

12/02/2019

Recupel logo

Erpe-Mere, 12 februari 2019 –  ALDI sluit een verregaande samenwerking met Recupel. Voortaan kunnen alle klanten hun afgedankte lampen achterlaten in alle 450 ALDI-winkels. Dat is een primeur, want geen enkele andere supermarkt in België heeft Recupelmeubels in ál zijn winkels. Daardoor stijgt het aantal inzamelpunten van Recupel in één klap met maar liefst 25%. ALDI toont hiermee nogmaals aan dat het bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Voortaan kunnen klanten hun gebruikte lampen meebrengen tijdens hun winkelbezoek aan ALDI. In iedere winkel van de discounter staat immers een Recupelmeubel voor spaarlampen en ledlampen. Zo levert de supermarktketen niet alleen een extra service aan de klanten, maar ook een bijdrage aan een duurzame toekomst.

Sinds 2014 kan je als consument je oude lampen ook kwijt in de inzamelpunten van Recupel, die je terugvindt in heel wat winkels verspreid over heel België. Recupel zamelt oude lampen in om er de grondstoffen uit te halen waar de industrie nog mee aan de slag kan, zoals ijzer, koper, kunststof en glas. Bovendien haalt de organisatie er de giftige stoffen uit, zoals kwik, die een gevaar vormen voor de leefomgeving. Recupel wil zo de strijd tegen zwerfvuil aangaan en bijdragen tot de circulaire economie.

25% meer inzamelpunten

Dankzij de samenwerking met ALDI groeit het aantal inzamelpunten voor Recupel met niet minder dan 25%. De teller staat nu ongeveer op 2.500 locaties met Recupelmeubels in winkelruimtes. Eén inzamelpunt op vijf is dus een ALDI-winkel. Dat komt de werking van Recupel in België duidelijk ten goede. Dankzij de nationale dekking van de ALDI-winkels kan Recupel vele extra consumenten bereiken.

Dat stemt Recupel zeer tevreden. “We zijn vereerd ALDI in ons inzamelnetwerk te mogen verwelkomen. Niet alleen is ALDI een zeer frequent bezochte supermarkt, haar filialen liggen bovendien geografisch zeer mooi verspreid. Dit zorgt ervoor dat de inzamelmeubels alle Belgen bereiken“, zegt Peter Sabbe, CEO van Recupel.

Duurzaam en verantwoord

ALDI gaat al jaren prat op duurzaam en verantwoord ondernemen. De supermarktketen werpt al langer zijn volle gewicht in de strijd tegen zwerfvuil door onder meer maximaal in te zetten op recyclage.

Zowel in de winkels als in de magazijnen wordt al het afval gesorteerd en zo veel mogelijk gerecycleerd. Bovendien heeft ALDI sinds kort afscheid genomen van zijn iconische plastic draagtas met de blauwe en witte strepen. De keten biedt enkel nog duurzame herbruikbare winkeltassen aan.

“ALDI zet zich elke dag in om de afvalberg te verkleinen, op verschillende manieren”, zegt Hans De Bremme, Business Unit Director Corporate Responsibility bij ALDI. “Dankzij de samenwerking met Recupel kunnen we onze klanten rechtstreeks betrekken bij onze duurzaamheidsacties en samen nog meer doen voor het milieu.”

Bebat

Een ander bewijs dat ALDI z’n steentje bijdraagt in de circulaire economie, is de samenwerking met Bebat. In elke ALDI-winkel staat ook een Bebat-inzamelpunt voor lege batterijen. In 2018 brachten de ALDI-klanten maar liefst 50.963 kg lege batterijen binnen. Daar haalt Bebat de metalen en andere grondstoffen uit die nog bruikbaar zijn. In de meeste ALDI-winkels staat het Recupelmeubel naast het Bebat-inzamelpunt. Duurzaam en verantwoord ondernemen is dus niet nieuw voor ALDI.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch