1. Pers
  2. 1 op de 4 mosselen voor thuisconsumptie komt van bij ALDI

1 op de 4 mosselen voor thuisconsumptie komt van bij ALDI

Erpe-Mere, 28 juni 2022 – Het mosselseizoen is officieel geopend. Vanaf woensdag 29 juni liggen de verse Zeeuwse mosselen alweer in alle ALDI-winkels onder het huismerk ‘Golden Seafood’. Goed nieuws voor vele Belgen die massaal hun weg vinden naar ALDI voor hun favoriete zomergerecht. Maar liefst 1 op de 4 mosselen voor thuisconsumptie komt uit een ALDI-winkel.

De Belg is traditioneel een absolute mosselliefhebber. ALDI is voor de Belgische consument een voor de hand liggende keuze bij de aankoop van zijn verse Zeeuwse mosselen. “Klanten vinden het hele jaar door gemakkelijk de weg naar ALDI voor hun verse mosselen”, zegt Celine Waegebaert, Category Manager Fish bij ALDI. “Maar liefst 1 op de 4 mosselen voor thuisconsumptie komt uit een ALDI-winkel.”

Sinds dit jaar verkoopt ALDI jaarrond mosselen. “We merken dat de consument ook buiten het traditioneel Zeeuws seizoen mosselen lust”, vervolgt Waegebaert. “Al blijven de verse Zeeuwse bodemcultuurmosselen toonaangevend.”

Vanaf woensdag 29 juni liggen de verse Zeeuwse ‘Super’ en ‘Jumbo’ bodemcultuurmosselen in alle winkelrekken. De warmte tijdens de maanden mei en juni hebben voor een snellere groei gezorgd waardoor de mosselen sneller in verkoop liggen dan vorig jaar. De ‘Goudmerk’, het grootste kaliber, komen later in verkoop aangezien het kweken van dit kaliber langer duurt.

24 uur na oogst duurzaam in het rek

De mosselen van ALDI worden ultravers aangeboden aan de consument. Door zijn slimme en efficiënte logistiek is de discounter in staat de mosselen in verkoop aan te bieden 24 uur nadat ze geoogst worden.

Ook voor zijn mosselen draagt ALDI duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom dragen ze het MSC-logo, een betrouwbare indicatie dat de mosselen van goed beheerde en duurzame visserij afkomstig zijn. Zo wordt er onder meer op basis van wetenschappelijk onderzoek bepaald hoeveel mosselen de vissers mogen vangen. Hierdoor wordt er niet overbevist en blijven er voldoende mosselen over voor schelpdier-etende vogels.

 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch