Duurzame thee

Bossen met stralend groene theeplantages – Duurzame thee van ALDI België

Thee

Thee is een van de belangrijkste handelsgoederen ter wereld. De grootste producenten zijn China, India, Kenia en Sri Lanka. Tot de echte theesoorten behoren de zwarte, groene, gele, witte, de Oolong en de Pu Ehr Thee. Deze theeën zijn afkomstig van de blaadjes, bloesems en steeltjes van de theeplanten Camellia sinensis en Camellia assamica. De verschillende theesoorten onderscheiden zich enkel en alleen van elkaar door de productiemethode. Dranken op basis van vruchten, kruiden en andere plantenextracten die, net als bij thee, door toevoeging van warm water worden bereid, kunnen strikt genomen niet als thee worden beschouwd. Toch worden ze in het algemeen wel als thee bestempeld.

Voor de beoordeling van de smaak en de kwaliteit van een natuurproduct als thee is veel ervaring vereist. De kwaliteit van thee is onderhevig aan natuurlijke omgevingsfactoren, zoals klimaat, teelt, oogst, transport en uiteraard hebben ook de verwerking en bewaring ervan een heel grote invloed op de kwaliteit van het eindproduct. ALDI heeft ter beoordeling van de theekwaliteiten eigen criteria opgesteld die verder gaan dan de voorgeschreven wettelijke bepalingen.

Omschakeling naar duurzame thee voor eigenmerkproducten

Tas thee met fijne kruiden – Duurzame thee bij ALDI

Om van de grondstof tot het eindproduct te komen, moeten verschillende stadia worden doorlopen. Daarbij willen we niet alleen de kwaliteit van de grondstoffen garanderen maar ook onze verantwoordelijkheid in de waardeketen van thee opnemen. Wereldwijd zijn er 200 miljoen mensen op theeplantages tewerkgesteld.

Door de ontwikkeling en implementatie van sociale, ecologische en economische duurzaamheidsnormen gaat ALDI samen met andere handelspartners deze uitdagingen aan. Sedert 2008 nemen wij deel aan het Business Social Compliance Initiative (BSCI) en zetten wij ons actief in voor veilige en faire arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketen.

De BSCI-gedragscode (Code of Conduct) wordt strikt nageleefd bij al onze handelsbetrekkingen en verbindt ook onze leveranciers en hun producenten ertoe om maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen.

Omschakeling naar gecertificeerde thee voor eigen merkproducten

Wij komen reeds vandaag tegemoet aan ons engagement om steeds meer duurzame theesoorten aan te bieden door voor gecertificeerde theesoorten te kiezen. Sedert eind 2016 is in de volledige ondernemingsgroep ALDI Nord 50 % van de aangeboden zwarte en groene thee van eigen merken duurzaam gecertificeerd.

Infographic over duurzame thee - ALDI België

Ons internationaal thee-inkoopbeleid

De ondernemingsgroep ALDI Nord is in totaal in negen Europese landen met meer dan 70 regionale centrales actief. Onze internationale principes en vereisten voor thee hebben wij als ALDI Nord opgenomen in ons internationaal na te leven thee-inkoopbeleid. Hiermee verbinden wij ons ertoe om de duurzame productie van thee en aanverwante producten te stimuleren en de arbeids- en levensomstandigheden van de theeboeren, hun families en arbeiders op lange termijn te verbeteren.

Om het aandeel duurzaam gecertificeerde thee en aanverwante producten te verhogen, hebben wij internationaal volgende doelstellingen vooropgesteld:

  • Tegen eind 2018 zal in alle ALDI Nord landen 80 % van de theegrondstoffen voor zwarte en groene thee die voor onze eigen merkproducten gebruikt worden, worden omgeschakeld naar duurzaam gecertificeerde thee.
  • Daarenboven willen wij tegen eind 2018 30 % en tegen eind 2020 40 % van de hoeveelheid kruiden- en vruchtenthee - voor zover in het land van herkomst en in de vereiste kwaliteit beschikbaar - omschakelen naar een duurzaam gecertificeerde grondstof. Hiervoor hanteren wij eveneens de normen Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ/UEBT of bio.

Onze nationale doelstellingen op een rij:

Om het aandeel duurzaam gecertificeerde thee en aanverwante producten te verhogen, hebben we volgende doelstellingen vooropgesteld:

  • Tegen eind 2018 zal ALDI België de hoeveelheid zwarte en groene thee die voor onze eigen merkproducten gebruikt wordt, voor 100 % omschakelen naar Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ of bio, voor zover in het land van herkomst en in de vereiste kwaliteit beschikbaar
  • Daarenboven zal ALDI België tegen eind 2017 30 % en tegen eind 2020 40 % van de hoeveelheid kruiden- en vruchtenthee, die voor onze eigen merkproducten gebruikt wordt, omschakelen naar Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ, UEBT/UTZ of bio, voor zover in het land van herkomst en in de vereiste kwaliteit beschikbaar.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.