Duurzame cacao

Doek met poeder en cacaozaden op een houten tafel – Duurzame cacao van ALDI België

Duurzame cacao

Chocolade, pralines, gebak of chocopasta: voor ALDI wordt jaarlijks een groot aantal producten met cacao geproduceerd. De meerderheid van de cacao wordt geteeld door kleine boeren. De teelt en de oogst van cacaobonen in West- en Centraal-Afrika, Centraal-Amerika en Oost-Azië zijn zeer veeleisend en vinden vaak plaats onder moeilijke economische en ecologische omstandigheden.

ALDI is zich bewust van deze uitdagingen en ondersteunt de ontwikkeling en implementering van sociale, ecologische en economische normen in de teelt en verwerking van cacao.

Omschakeling naar uitsluitend gecertificeerde cacao voor onze eigen merken

Sinds begin 2018 zal ALDI alle eigenmerkproducten uit het assortiment zoetwaren (gebak, pralines, chocolade, seizoensartikelen), ijs, ontbijtgranen, evenals actie-artikelen en alle andere producten met een aanzienlijk aandeel cacao (vb. chocopasta, chocomousse) omschakelen naar duurzaam gecertificeerde cacao (Fairtrade, Rainforest Alliance Certified of UTZ). 

Infographic over de bereikte doelstellingen – Duurzame cacao bij ALDI

Ons internationaal cacao-inkoopbeleid

Deel van een cacaoplant en afgewerkt cacaopoeder – Duurzame cacao bij ALDI

De ALDI Nord groep is actief in negen Europese landen. Onze internationale principes en voorschriften met betrekking tot cacao hebben we voor de volledige ALDI Nord groep vastgelegd in ons internationaal cacao-inkoopbeleid.

Hierin engageren we ons ter bevordering van een duurzame cacaoteelt en ter verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden van cacaoboeren en hun families op de lange termijn. Internationaal zullen alle ALDI Nord landen sinds begin 2018 hun eigenmerkartikelen met cacao omschakelen op duurzaam gecertificeerde cacao (Fair Trade, Rainforest Alliance Certified of UTZ).

Ons engagement in het Forum Duurzame Cacao

Ons engagement bij het opzetten van duurzame cacaoteelt en transparantie in de productieketen breiden we verder uit. ALDI is sinds 2015 actief lid van het 'Forum Nachhaltiger Kakao' (FNK, een Duits multi-stakeholder initiatief om duurzame cacao te bevorderen). Het doel is het behoud van natuurlijke hulpbronnen waarbij ook de economische aspecten in acht genomen worden. Daarnaast draagt het FNK bij aan betere leefomstandigheden en beroepsperspectieven voor de families. Het FNK werkt hierbij nauw samen met de producerende landen.

Vanuit ons engagement in het 'Forum Nachhaltiger Kakao' ondersteunen wij onder andere het project PRO PLANTEURS. In onderstaande film van het FNK komt u meer te weten over het project PRO Planteurs.

Klik op de link hieronder om de YouTube-video te activeren. Na activering worden gegevens doorgegeven aan YouTube.

Vrouw cacao

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.