Waarschuwing Valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes

Verpakkingsmissie

ALDI zet zich in voor de bescherming van het milieu. Niet-hernieuwbare grondstoffen raken uitgeput en wereldwijd neemt de hoeveelheid afval toe. Het verminderen en duurzaam verbeteren van onze product- en transportverpakkingen is ons hoofddoel.

Om dit te bereiken hebben we een verpakkings- en materialenbeleid met concrete doelstellingen geformuleerd.

We handelen hierbij volgens het principe van: vermijden, hergebruiken en recyclen.

Vermijden

vermijden

Verminderen van het volume aan verpakkingen

Afvalvermindering is een essentiële pijler van ons beleid.  Verpakkingen vervullen verschillende functies: zij moeten het product beschermen, de versheid en kwaliteit van het product handhaven, de consument informeren en het vervoer mogelijk maken. Als discounter willen we de hoeveelheid aan materialen in verpakkingen tot een minimum beperken. We gaan hierover in dialoog met onze leveranciers en verpakkingsexperten. Onze verpakkingen zijn zo eenvoudig mogelijk en van zo weinig mogelijk materiaal(soorten) gemaakt.

 • DOELSTELLING 1: Uiterlijk tegen eind 2024 verminderen we het totale gewicht van de productverpakkingen van de eigenmerkartikelen uit ons vast assortiment  met 10%    (ten opzichte van 2015)

 

Groenten en fruit

ALDI biedt al geruime tijd diverse onverpakte groente- en fruitproducten aan, zoals rapen, witte, groene en rodekool, venkel,… We bekijken steeds de verpakking ten opzichte van de garantie voor een optimale kwaliteit en ten opzichte van het vermijden van voedselverlies zowel in de winkel, in het magazijn als tijdens het transport.

 • DOELSTELLING 2: Om het assortiment onverpakte groenten en fruit uit te breiden, engageren we ons om  onze verpakkingen tot een minimum te reduceren en bekijken we waar mogelijkheden tot optimalisatie zijn.

Hergebruiken

hergebruiken

Hergebruik is ideaal om afval te voorkomen. Door herbruikbare systemen worden product-  en verpakkingsgrondstoffen duurzaam ontzien en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd. Zo wordt er bij ALDI voor het verpakken en transporteren van groenten en fruit gebruik gemaakt van robuuste en opvouwbare herbruikbare transportkisten. We willen waar mogelijk duurzamere alternatieven voor wegwerpartikelen invoeren en onze klanten bewustmaken van herbruikbare alternatieven. Zo verminderen we samen afval en beschermen we het milieu op een duurzame wijze.

Plastic draagtassen

Eind 2018 is ALDI gestopt met de verkoop van de klassieke ALDI-draagtas en zijn we omgeschakeld naar duurzame herbruikbare alternatieven.

 • DOELSTELLING 3: Ons assortiment herbruikbare alternatieven voor plastic draagtassen blijven we vernieuwen en  uitbreiden.

 

Wegwerpartikelen uit plastic of andere materialen

ALDI gaat verantwoordelijk om met wegwerpartikelen. Eind 2018 zijn we gestopt met de verkoop van plastic wegwerpartikelen zoals plastic bestek (vork, mes, lepel, eetstokjes, roerstaafjes), borden en rietjes. Midden 2019 vervangen we onze plastic oorstokjes door een milieuvriendelijkere variant in karton.

 • DOELSTELLING 4: Wegwerpartikelen (zijnde artikelen voor eenmalig gebruik uit plastic of andere materialen) worden omgezet naar milieuvriendelijkere materialen of herbruikbare varianten. Waar (nog) geen vervanging mogelijk is, onderzoeken we toekomstige mogelijkheden.

Recyclen

recycleren

Op weg naar 100% recycleerbare verpakkingen

Afvalbeheer vinden we bij ALDI belangrijk. Zo wordt bij ALDI alle afval uit de winkels voor 95% gesorteerd en selectief ingezameld. De overige 5% wordt als restafval verbrand. We streven naar verpakkingen die zo goed mogelijk recycleerbaar zijn en vermijden verpakkingsmaterialen die niet recycleerbaar zijn. Door consequent verpakkingen en hun materialen te recycleren, putten we minder snel niet-hernieuwbare grondstoffen uit en verminderen we de impact op het milieu.

 • DOELSTELLING 5: Uiterlijk eind 2022 zijn 99 % van de onze eigenmerk productverpakkingen uit ons vast assortiment recycleerbaar. Voor de verpakkingen uit samengestelde materialen waar er momenteel geen recyclagemogelijkheden voor bestaan gaan we in dialoog met leveranciers en producenten om tot duurzame oplossingen te komen.

 

Bevorderen van gebruik van gerecycleerde materialen

We bevorderen waar mogelijk het gebruik van gerecycleerde materialen in verpakkingen. Het is van belang dat circulaire stromen van gerecycleerde materialen op gang komen en dat gerecycleerd materiaal opnieuw gebruikt wordt in de fabricatie van nieuwe verpakkingen.

 • DOELSTELLING 6: Uiterlijk eind 2020 zijn 100 % van onze eigenmerk productverpakkingen en omkartons op basis van karton duurzaam gecertificeerd of gerecycleerd volgend FSC- of PEFC-normen. Voor artikelen uit het vast assortiment is dit uiterlijk eind 2019.
 • DOELSTELLING 7: Tegen eind 2021 bestaan 25% van onze PET-drankverpakkingen uit gerecycleerde PET (rPET). Tegen eind 2024 bedraagt dit 50%.

Engagement tegen zwerfvuil

ALDI zet zich in tegen zwerfvuil. Wekelijks wordt al het zwerfvuil op de parkings en rond onze winkels opgeruimd. We ondersteunen zwerfvuilopruimacties  en willen daarnaast ook onze klanten bewust maken om onze productverpakkingen niet op straat  of in de natuur maar in de juiste afvalemmer te gooien. Door alle verpakkingen (zowel thuis als onderweg) te sorteren, wordt er maximaal bijgedragen aan een optimaal recyclageproces. Hoe meer verpakkingsmaterialen ingezameld en gesorteerd worden, hoe meer materiaal gerecycleerd wordt.

 • DOELSTELLING 8: Tegen eind 2020 dragen alle productverpakkingen van onze eigenmerkartikelen een logo tegen zwerfvuil.

 

Ons  nationaal verpakkingsbeleid vind je hier:

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.