Klimaatbescherming

ALDI-filiaal met zonnepanelen op het dak - Verantwoordelijkheid bij ALDI België

Ons klimaatdoel

De klimaatverandering gaat ons allemaal aan. Daarom willen wij in 2021 onze broeikasgasemissies met 40 procent verminderen ten opzichte van 2015. Om dit doel te bereiken hebben we een strategie met concrete maatregelen ontwikkeld.

Onderstaande foto laat zien waar binnen ons bedrijf CO2-emissies ontstaan en wat wij doen om deze te verminderen.

grafiek

Klimaatvriendelijke filialen

We zetten vooral in onze winkels veel klimaatmaatregelen in, omdat hier de meeste mogelijkheden zijn om te besparen. Zo zijn inmiddels in België de daken van talrijke winkels voorzien van zonnepanelen. Ook op de daken van onze magazijnen liggen zonnepanelen. In 2017 hebben we met onze zonnepanelen in totaal ongeveer 8.362 MWh stroom opgewekt. dat is vergelijkbaar met het jaarverbruik van 2.405 gezinnen.

Sinds 2016 gebruiken we in onze nieuwe en gemoderniseerde winkels alleen nog energie-efficiënte LED-verlichting. Deze verlichting verbruikt tot 50 procent minder stroom dan conventionele verlichting.

Bij onze koel- en diepvriesmeubels zorgt LED-techniek niet alleen voor een goed overzicht, maar biedt LED ook nog een ander voordeel: er ontstaat minder warmte dan bij andere soorten verlichting, waardoor er minder stroom nodig is om te koelen. Bovendien voorzien we al onze nieuwe winkels van energie-efficiënte koel- en vriesmeubels. Bij de innovatieve koelmeubels wordt bovendien de warmte, die bij het koelen ontstaat, teruggewonnen. Deze warmte gebruiken we weer voor de verwarming van het filiaal: dat bespaart nog meer energie.

Koelmiddelen vormen een ander centraal thema in het ALDI Nord klimaatbeleid. Deze middelen zijn onmisbaar in de koel- en vriesmeubels, maar kunnen door kleine gaatjes naar buiten lekken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen en de CO2-uitstoot te minimaliseren zetten we moderne techniek in. Tegelijkertijd vervangen we de oude synthetische koelmiddelen steeds meer door natuurlijke, klimaatvriendelijke alternatieven.

Ons klimaatbeleid

Al deze maatregelen maken deel uit van de uitgebreide klimaatstrategie van ALDI Nord. Het klimaatbeleid dat wij in juli 2018 hebben gepubliceerd biedt hiervan een overzicht:

Ons duurzaamheidsrapport

Ook in ons Duurzaamheidrapport informeren wij uitgebreid over het onderwerp klimaatbescherming

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.