1. Startpagina
  2. Vandaag voor morgen
  3. Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden

Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden

Arbeiders die kledij maken in grote fabriekshal – Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden bij ALDI België

Verbintenis tot naleving van een internationaal erkende gedragscode

ALDI is sinds 2008 lid van amfori (vroeger Foreign Trade Association), de toonaangevende brancheorganisatie van de Europese en de internationale handel. Dit is een voorwaarde voor onze deelname aan het internationale Business Social Compliance Initiative (BSCI). Als lid van BSCI zetten we ons samen met andere actoren uit de toeleveringsketen in voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden.

Logo van Amfori

Onze invulling van het begrip veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden is gebaseerd op de gedragscode (code of conduct) van het BSCI. Deze gedragscode maakt deel uit van al onze zakelijke relaties.

We zijn ervan overtuigd dat de ontwikkelingsaanpak in het naleven van de BSCI-gedragscode bijdraagt aan het opnemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom verplichten we onze leveranciers, die voor ons goederen produceren in BSCI-risicolanden, om deel te nemen aan het BSCI.
 
De BSCI code of conduct is gebaseerd op internationale verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, de Richtlijnen voor Kinderrechten en het Bedrijfsleven, de VN principes voor mensenrechten en bedrijven, de OESO-richtlijnen evenals het VN Global Compact en de conventies en aanbevelingen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), die cruciaal zijn voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketen.

De gedragsode bevat bepalingen met betrekking tot:

•    Vrijheid van vereniging en collectieve onderhandeling;
•    Discriminatieverbod;
•    Billijke vergoeding;
•    Redelijke werktijden;
•    Veiligheid op het werk;
•    Het verbod op kinderarbeid en bescherming van jonge werknemers;
•    Vermijden van precaire tewerkstelling en het verbod op dwangarbeid;
•    Milieubescherming;
•    Ethische handelspraktijken.

Controle ter plaatse

De naleving van de Code of Conduct wordt op basis van inspecties ter plaatse, de zogenaamde audits, gemonitord en geëvalueerd. Het BSCI ontwikkelde een lijst van criteria waarmee erkende auditbureaus op regelmatige basis controles uitvoeren. In het geval van overtredingen wordt een plan opgemaakt om de nodige verbeteringen te realiseren. Onze leveranciers en wijzelf begeleiden de productievestigingen bij deze corrigerende maatregelen.

Meer informatie over amfori en BSCI:

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.