Waarschuwing Valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes

Chemicaliënbeheer

Verschillende metalen staven waaraan lichtblauw geverfde wol te drogen hangt – Chemicaliënbeheer bij ALDI België

Hoe wij stap voor stap ongewenste chemicaliën uit de productie verbannen

Wij verbinden ons ertoe het gebruik van ongewenste chemische stoffen bij de productie van kleding, huishoudelijk textiel en schoenen in de komende jaren stap voor stap te verminderen en over te schakelen op minder schadelijke alternatieven. Het doel is bepaalde groepen van chemische stoffen vanaf 1 januari 2020 helemaal niet meer te gebruiken.

 • Met de publicatie van het ALDI Detox Commitment verplichten wij ons ertoe bepaalde groepen van chemische stoffen uit de productie te verbannen.
 • ALDI heeft grenswaarden voor deze chemische stoffen gedefinieed. Deze vindt u in de bijlage bij het ALDI Detox Commitment, namelijk de M-RSL (pdf), samen met de vastgelegde grenswaarden voor het afvalwater. Daarnaast bevat deze bijlage ook de productgrenswaarden RSL (pdf).
 • Onze leveranciers en de productievestigingen verplichten zich er contractueel toe de grenswaarden in de chemische grondstoffen, de materialen en bijgevolg de producten te respecteren. Hiervoor vinden speciale opleidingen plaats.
 • De voor de impregnatie gebruikte PFC's (per- en polyfluorverbindingen) moeten plaatsmaken voor milieuvriendelijkere alternatieven. Wij zullen PFC's tegen 31 december 2016 volledig verbannen.
 • De bijvoorbeeld bij het wassen gebruikte APEO's (alkylfenolethoxylaten) worden in de productie eveneens vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven.
 • ALDI heeft testinstituten aangewezen die regelmatig de naleving van de vastgelegde grenswaarden in het afvalwater en in het slib van de productievestigingen zullen controleren aan de hand van de M-RSL (pdf). Met Greenpeace is overeengekomen dat de resultaten van deze testen gepubliceerd zullen worden op een openbaar toegankelijk platform (ipe.org.cn).
 • Sinds de publicatie van het ALDI Detox Commitment op 30 september 2015 werd dit al voor meer dan 50 % van de contractueel vastgelegde vestigingen voor natte productie gerealiseerd. Tegen 31 maart 2016 zullen we deze testgegevens voor minstens 80 % van de voor ons werkende vestigingen voor natte productie publiceren.
 • ALDI ondersteunt zijn leveranciers bij de implementatie van een geschikt chemicaliënmanagement, om ervoor te zorgen dat de toeleveringsketen voldoet aan de Detox-voorschriften. Naast de productievestigingen zullen ook de producten nog steeds gecontroleerd worden aan de hand van de actuele RSL (pdf).
 • Op het internetplatform www.subsport.org zullen wij en onze partners gevalsstudies en praktijkvoorbeelden publiceren om de vervanging van chemicaliën te stimuleren. Bovendien moedigt ALDI de actieve dialoog tussen leveranciers, productievestigingen, chemische industrie en testinstituten aan.
 • Deze processen zullen leiden tot andere normen en nieuwe certificaties en initiatieven. ALDI zal deze nauwgezet bestuderen en hun doeltreffendheid en uitvoerbaarheid evalueren om de gestelde doelstellingen tegen 2020 te realiseren.
 • We leggen vast hoe we zullen handelen wanneer binnen de toeleveringsketen van onze eisen wordt afgeweken.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.