Duurzaam katoen

Met ongeveer twee derde van het totale vezelvolume is katoen het belangrijkste bestanddeel in veel van de kledij- en interieurtextielproducten die bij ALDI verkocht worden. Wereldwijd zijn zo’n 250 miljoen mensen in meer dan 80 landen, vooral in ontwikkelings- en jonge industrielanden, betrokken bij de katoenproductie.

Als zogenaamde natuurlijke vezel is katoen een hernieuwbare grondstof en dus volledig biologisch afbreekbaar. De productie van katoen gaat echter vaak gepaard met sociale, economische en ecologische risico’s in de landen van oorsprong.

Als één van de grootste retailers in Europa willen we ons inzetten voor een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie van onze producten. Om natuurlijke hulpbronnen in stand te houden en om de gezondheid van de mensen te beschermen, gaan we daarom steeds meer voor duurzaam geproduceerd katoen.   

Duurzaam katoeninkoopbeleid

katoen

We willen sociale, ecologische en economische normen opzetten en implementeren. Daarom passen we samen met onze handelspartners internationaal erkende duurzaamheidsnormen toe om duurzame verbeteringen in de katoenteelt teweeg te brengen.

ALDI België wil met het katoeninkoopbeleid de volgende doelstelling bereiken:

  • Het aandeel duurzaam geproduceerd katoen in kledij- en interieurtextielproducten bij ALDI Nord International tegen eind 2025 tot 100% verhogen.

ALDI biedt nu al heel wat textielproducten met gecertificeerd katoen aan en werkt zo mee aan de milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie ervan. We accepteren katoen dat gecertificeerd is volgens de richtlijnen van Fairtrade, de Global Organic Textile Standard (GOTS), de Organic Content Standard (OCS) 100 / blended , het Better Cotton Initiative, Cotton made in Africa en gerecycleerd katoen.

Transparantie en traceerbaarheid zijn voor ALDI Nord twee essentiële criteria voor de inkoop en handel van duurzaam katoen. Daarom zullen we de ALDI Transparency Code (ATC) geleidelijk uitbreiden met kledij- en interieurtextielproducten met gecertificeerd katoen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.