Duurzaam bosbeheer

Deel van een groen woud met vier boomstammen op de voorgrond – Duurzaam bosbeheer bij ALDI België

Duurzaam bosbeheer

De natuurlijke hulpbron bos is een centraal, kwetsbaar ecosysteem en vormt een belangrijk leefgebied voor mensen, dieren en planten. Bossen zijn belangrijk als drinkwaterreservoir en spelen als koolstofput een essentiële rol bij de huidige klimaatverandering.

Om respectvol om te springen met deze natuurlijke hulpbron en haar voor de toekomst te kunnen behouden, is niet alleen een duurzame exploitatie noodzakelijk, maar ook een duurzame verwerking en recyclage van producten en verpakkingen van hout en op houtbasis. Bovendien is het belangrijk illegale houtkap tegen te gaan en bedreigde wouden te beschermen. Vooral het behoud van tropische wouden neemt voor de ondernemingsgroep ALDI Nord een belangrijke plaats in. Voor de bescherming en het behoud van een van de meest waardevolle hulpbronnen op aarde moeten we onze verantwoordelijkheid nemen in de waardeketen.

Of het nu zakdoeken, boeken, kantoor- en schrijfwaren, meubels, kinder-, tuin- of decoratieve artikelen zijn: in ons aanbod van houten en op hout gebaseerde producten willen we enkel grondstoffen van duurzaam gecertificeerd beheer en/of gerecycleerde materialen gebruiken. Zo willen we een bijdrage leveren aan de bescherming en het behoud van bossen en natuurlijke ecosystemen voor de lange termijn. Dit geldt ook voor alle verpakkingen (verkoop-, om-, transportverpakkingen) en voor hout en houtproducten die we intern gebruiken (bijvoorbeeld kopieer- en printpapier, cursusblokken, toiletpapier).

Overstap naar houten en op hout gebaseerde producten en verpakkingen van gerecycleerde en/of gecertificeerde materialen

ALDI Nord biedt inmiddels een groot assortiment duurzaam gecertificeerde houten en op hout gebaseerde producten en verpakkingen aan. Het is ons doel om enkel nog gerecycleerde en/of duurzaam gecertificeerde materialen te gebruiken in het aanbod aan producten en verpakkingen van hout en op houtbasis. Waar mogelijk kiezen we daarbij voor het gebruik van gerecycleerde materialen.

Ons internationale inkoopbeleid voor hout

Het internationale houtinkoopbeleid is van toepassing op alle nationale en internationale eigenmerk- en interne gebruiksartikelen, pers- en reclamematerialen met of uit volgende materialen:

 • Hout (massief hout, materialen op houtbasis)
 • Cellulose (papier, karton)
 • Viscose en vlies op cellulosebasis
 • Bamboe

Om alle op hout gebaseerde producten en verpakkingen in het kader van het inkoopbeleid om te zetten naar duurzamere materialen, hebben we ons op internationaal vlak de volgende doelen gesteld:

 • Een overstap van 100 procent naar houten en op hout gebaseerde producten van duurzaam gecertificeerde materialen tegen uiterlijk eind 2020. We accepteren de normen van FSC®, PEFC, het EU Ecolabel en Der Blaue Engel.
 • Voor alle producten die (gedeeltelijk) uit tropenhout gemaakt zijn of uit BSCI-risicolanden afkomstig zijn, stappen we over naar FSC-gecertificeerde kwaliteit.
 • Vanaf nu en uiterlijk tegen eind 2020 schakelen we onze houten en op hout gebaseerde primaire verpakkingen van eigenmerk artikelen uit ons standaard assortiment en alle tijdelijke voedingsartikelen voor 100 procent om naar duurzaam gecertificeerde en/of gerecycleerde materialen.
 • We gebruiken geen mineraaloliehoudende drukinkt.
 • We verlangen dat de milieuvriendelijke bleekmethode TCF (totaal chloorvrij) wordt gebruikt.
 • De bepaling van de houtsoort en de herkomst ervan gebeurt door onafhankelijke controle-instanties.

Onze nationale doelstellingen op een rij:

ALDI België heeft enkele doelstellingen uit het internationale inkoopbeleid voor hout verstrengd:

 • Producten die (gedeeltelijk) zijn gemaakt van hout (en niet enkel tropenhout) en producten uit BSCI-risicolanden accepteren we in België alleen nog met een geldig FSC-certificaat.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.