De ‘Sarah Bernhardt’ pioenroos: het boeket van een wereldster

Dit boeket zal fonkelen op je tafel zoals een ster schittert op het podium van Carnegie Hall. Net als de topactrice Sarah Bernhardt hebben pioenen een magische uitstraling. Ze beginnen heel bescheiden met bolle, groene knoppen en voorzichtig ontluikende roze bloemblaadjes. Dan komen ze geleidelijk helemaal open: tot volle, dubbel gevulde, rozerode bloemen. Als klap op de vuurpijl geuren ze verrukkelijk.

Tip: oogjes open

Kies zo mogelijk voor boeketten waarvan de knoppen al iets openstaan. Blijft een knop te lang gesloten? Op de knoppen vind je van nature vaak een plakkerig suikerlaagje. Je kan dit er voorzichtig afwassen met een straaltje lauw water. Zo nodig kan je dit de dagen erop herhalen.

De pioenrozen zijn nu tijdelijk beschikbaar in ons assortiment zomerbloemen aan € 2,99 per boeket.

Wil je liever een gevarieerd boeket? Combineer ze gerust met onze andere zomerbloemen, tulpen of fairtraderozen!

Zomerbloemen

2.99
per boeket
Zomerbloemen

Tulpen

2.49
per boeket
Tulpen

Fairtraderozen

2.99
per boeket
Fairtraderozen

Tips om lang van je pioenen te genieten

 • Snij de stelen zo’n 2 tot 5 cm schuin af met een scherp en proper mes.
 • Maak de stelen onderaan vrij van de bladeren die anders in het water zouden hangen.
 • Schik de pioenrozen in een schoongemaakte vaas en voeg bloemenvoeding toe. Die voeding zorgt ervoor dat de bloem zich helemaal opent en langer haar frisse kleur behoudt.
 • Geef je pioenen altijd voldoende ruimte om te bloeien. Vermijd dat de stelen te fel gekneld zouden zitten in een te smalle vaas.
 • De knoppen gaan open tot verrassend grote bloemen. Schik je boeket dus zodanig dat er genoeg ademruimte is voor elke pioen.
 • Let erop dat je bloemen voldoende water krijgen. Vul tijdig bij.

Leuke weetjes

Zijn pioenen echte rozen?

Ze gelijken inderdaad sterk op rozen: met hun mooie, fijn vervlochten bloemblaadjes, hun elegant kleurenpalet, hun unieke parfum en hun frisse donkergroene bladeren. Maar pioenrozen hebben geen doornen en ze behoren tot een andere bloemenfamilie: de paeoniaceae. Hun familienaam verwijst naar de oude Griekse god van de geneeskunde: Paieon. Want in de oudheid kende men aan de wortels van pioenen een geneeskrachtige werking toe. Ze zouden koortsverlagend en bloedstelpend zijn. Maar het is zeker niet aan te raden om van de wortel of de plant te eten.

Een voorproefje van zomer en verre reizen

Pioenrozen zijn seizoenbloemen. Ze kondigen de zomer aan. Afhankelijk van het weer bloeien ze in mei en juni. Oorspronkelijk komt de pioenroos uit China. Rond 1780 reisde de bloem naar Europa. Misschien wel samen met die prachtige vazen van Chinees porselein?

De pioenroos staat symbool voor liefde, gezondheid en geluk. Geen wonder dat de pioenroos vaak bruiloften siert. Op elke tafel, in elk huis is de pioen een kampioen in positieve levenskracht.

Variatie in geuren en kleuren

Pioenen vind je in allerhande kleuren, met uitzondering van blauw. Ze geuren allemaal bijzonder heerlijk. Sommige pioenen hebben een parfum dat aan rozen doet denken. Maar je hebt ook soorten met een honingzoet of citroenachtig aroma. De vroegst bloeiende pioenrozen hebben vaak de felste kleuren en de meest intense geuren. Later in het seizoen krijg je meer pioenen met dubbele bloemen en een milder parfum. Je kan ze dan ontdekken in sublieme pastelkleuren.

Wie was Sarah Bernhardt (1844-1923)?

Deze 19de-eeuwse Franse topactrice van Nederlandse afkomst was wellicht de eerste wereldster. Met haar schoonheid en verbluffende vertolkingen schitterde ze in de grootse schouwburgen van Londen, New York en Parijs. Bijvoorbeeld in La Dame aux Camélias van Alexandre Dumas fils. Overal waar ze kwam op haar vele wereldtoernees werd ze rijkelijk in de bloemen gezet. Koningen, tycoons, toppolitici en kunstenaars zoals Oscar Wilde lagen aan haar voeten. Ze kreeg ook prestigieuze rollen in de eerste kaskrakers van de stille film. Geen wonder dat liefst drie pioenrozen haar naam dragen.

* Voetnoten en juridische informatie
*
In tegenstelling tot ons vast assortiment worden deze aanbiedingen slechts in beperkte aantallen verkocht. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
**
Deze artikelen zijn slechts in beperkte aantallen beschikbaar. Het is dan ook mogelijk dat ze op bepaalde momenten van de actieperiode uitverkocht zijn.
***
Dit artikel is niet in alle winkels beschikbaar.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.