1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Gerechten met vlees en gevogelte
  4. Lamskroon met kruidenkorst, aardappelpuree, erwtjes en gesmolten kerstomaat

Lamskroon met kruidenkorst, aardappelpuree, erwtjes en gesmolten kerstomaat

Gemakkelijk

60min.

4 Porties
800 g bloemige aardappelen
2 lente-uitjes
400 g erwtjes
400 g mini roma trostomaten
1,5 dl halfvolle melk
2 eetlepels margarine
60 g boter
3 eetlepels olijfolie
1 snuifje peper
1 snuifje zout
1 teentje look/knoflook
enkele takjes peterselie
1 eetlepel boter
1 snuifje peper
800 g lamskroon
enkele sprietjes bieslook (vers)
enkele takjes munt (vers)
1 eetlepel mosterd
60 g margarine
1 eetlepel paneermeel
2 sjalotten
1 dl rode porto
2 dl water
1 eetlepel rundsbouillonpasta
Recept mailen
Laat het vlees een nacht ontdooien in de koelkast. Haal het vlees een uurtje voordien uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 100 °C.
Spoel de tomaatjes, snijd in 4 en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de tomaatjes ongeveer 30 minuten ‘smelten’ in de voorverwarmde oven.
Bereid ondertussen de mengeling voor de kruidenkorst. Zet een pannetje op een zacht vuur met de margarine en laat smelten. Spoel de bieslook, peterselie en de verse munt en hak fijn. Lepel er de mosterd onder en snipper er de knoflook bij.
Roer de groene kruiden onder de gesmolten margarine, breng op smaak met peper en zout en mix fijn. Lepel er het paneermeel bij en mix opnieuw tot een stevige kruidenpasta. Laat nog even opstijven in de koelkast tot het moment van gebruik.
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water gedurende 20 min. Giet af, laat nog even ‘drogen’ op het vuur en draai door de passe-vite, zodat je een fijne puree krijgt. Kruid met peper en zout en roer er de boter en de melk onder.
Bereid ondertussen de saus. Pel hiervoor de sjalotten en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur met wat boter en bak de sjalotten glazig. Blus met de rode porto en laat de alcohol verdampen. Voeg er de peterselie, het water en de bouillonpasta bij en roer. Laat inkoken tot de helft en zeef de saus. Zet de saus terug op het vuur en roer er de resterende boter door zodat de saus bindt.
Haal de tomaatjes uit de oven en houd warm. Verhoog de oventemperatuur naar 180 °C.
Smelt een lepel margarine in een pan. Kruid de lamskroon met peper en zout en schroei het vlees langs beide kanten dicht. Gaar nog 8 à 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Haal het vlees uit de oven en besmeer de vleeskant met de kruidenmengeling. Zet de oven op grillstand en laat het lamsvlees nog kort ‘korsten’. Haal het vlees uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie zodat alle sappen behouden blijven.
Blancheer de erwtjes kort in kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Snijd de lente-uitjes fijn. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en bak er de lente-uitjes en de erwtjes kort in op. Breng op smaak met peper en zout.
Schep wat aardappelpuree op een bord, schik er de lamskroon op en werk verder af met de erwtjes en de gesmolten kerstomaat. Serveer er de saus bij.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch