1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Vleesgerechten
  4. Lamskroon met erwtenpuree, worteltjes en gebakken krieltjes

Lamskroon met erwtenpuree, worteltjes en gebakken krieltjes

Gemiddeld

45min.

4 Porties
800 g lamskroon
600 g erwten (fijn)
400 g wortelen
4 sjalotten
1 teentje look/knoflook
400 g krielaardappelen
enkele blaadjes munt
enkele takjes peterselie
1 eetlepel tijm (gedroogd)
2 eetlepels rundsbouillonpasta
1 eetlepel bloem
2 eetlepels margarine
2 eetlepels ongezouten boter
1 eetlepel olijfolie
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Recept mailen
Laat de lamskroontjes een nacht ontdooien in de koelkast. Haal de lamskroontjes een uurtje voordien uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Spoel de krielaardappelen, schil en kook gaar in kokend gezouten water gedurende 20 min. Zet opzij en laat een beetje afkoelen.
Schil de wortelen en snijd overlangs in vieren. Kook de wortelen gaar in kokend gezouten water. Giet af en zet even opzij. Blancheer de erwten kort in kokend gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken. Pel 2 sjalotten en snijd in 4 partjes.
Pureer de helft van de erwten met een staafmixer tot een gladde, groene puree. Snipper de munt fijn en meng samen met een klontje boter onder de erwtenpuree voor een frisse toets. Mix nogmaals en kruid met peper en zout.
Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en schroei de lamskroontjes dicht aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en schik in een ovenschaal. Gaar de lamskroon verder in de oven gedurende 10 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat ongeveer 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden, zodat de sappen mooi behouden blijven.
Bereid de saus. Pel hiervoor de resterende sjalotten en de knoflook, snipper fijn en bak glazig in de pan van het vlees. Voeg nog een klontje margarine toe, bestuif met de bloem en laat even drogen. Kruid met peper, zout en de gedroogde tijm en lepel er de rundsbouillonpasta bij. Giet er 4 dl water bij en laat de saus tot de helft inkoken. Haal door een zeef en zet nog even op het vuur. Roer er nog een klontje boter door zodat de saus mooi glanst.
Snijd de krieltjes in schijfjes en bak even op in wat margarine. Snipper de peterselie fijn en strooi op de krieltjes. Kruid met peper en zout.
Zet nog een pan met een klontje margarine op het vuur, bak er de erwtjes, de worteltjes en de partjes sjalot nog even in op en kruid met peper en zout.
Snijd de lamskroon tussen de beentjes en verdeel over de borden. Geef er de gebakken krieltjes met peterselie en de groenten erbij. Werk af met de erwtenpuree en de saus. Serveer meteen.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch