Laat de lamskroontjes een nacht ontdooien in de koelkast. Haal de lamskroontjes een uurtje voordien uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Spoel de krielaardappelen, schil en kook gaar in kokend gezouten water gedurende 20 min. Zet opzij en laat een beetje afkoelen.
Schil de wortelen en snijd overlangs in vieren. Kook de wortelen gaar in kokend gezouten water. Giet af en zet even opzij. Blancheer de erwten kort in kokend gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken. Pel 2 sjalotten en snijd in 4 partjes.
Pureer de helft van de erwten met een staafmixer tot een gladde, groene puree. Snipper de munt fijn en meng samen met een klontje boter onder de erwtenpuree voor een frisse toets. Mix nogmaals en kruid met peper en zout.
Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en schroei de lamskroontjes dicht aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en schik in een ovenschaal. Gaar de lamskroon verder in de oven gedurende 10 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat ongeveer 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden, zodat de sappen mooi behouden blijven.
Bereid de saus. Pel hiervoor de resterende sjalotten en de knoflook, snipper fijn en bak glazig in de pan van het vlees. Voeg nog een klontje margarine toe, bestuif met de bloem en laat even drogen. Kruid met peper, zout en de gedroogde tijm en lepel er de rundsbouillonpasta bij. Giet er 4 dl water bij en laat de saus tot de helft inkoken. Haal door een zeef en zet nog even op het vuur. Roer er nog een klontje boter door zodat de saus mooi glanst.
Snijd de krieltjes in schijfjes en bak even op in wat margarine. Snipper de peterselie fijn en strooi op de krieltjes. Kruid met peper en zout.
Zet nog een pan met een klontje margarine op het vuur, bak er de erwtjes, de worteltjes en de partjes sjalot nog even in op en kruid met peper en zout.
Snijd de lamskroon tussen de beentjes en verdeel over de borden. Geef er de gebakken krieltjes met peterselie en de groenten erbij. Werk af met de erwtenpuree en de saus. Serveer meteen.