1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Lenterecepten
  4. Bladerdeeggebakje met paaspaté

Bladerdeeggebakje met paaspaté

Gemakkelijk

30min.

4 Porties
150 g fijne paté (met asperge of met appel naar keuze)
250 g champignons
1 stengel groene selder
1 teentje look/knoflook
1 sjalot
20 g notensla
enkele blaadjes peterselie
1 ei
2 vellen bladerdeeg
1 eetlepel pijnboompitten
4 eetlepels 4-vruchtenconfituur
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Recept mailen
Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Borstel de champignons schoon en snijd het steeltje eraf. Snijd de champignons in hele fijne blokjes. Schil de selder en snijd eveneens in hele fijne blokjes.
Zet een pannetje op het vuur met een lepel margarine en bak er de knoflook, de sjalot en de selder glazig in. Voeg de champignons toe en bak nog even verder. Kruid met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een antikleefpannetje. Snipper de peterselie fijn en meng samen met de helft van de pijnboompitten onder de champignons.
Haal de vellen bladerdeeg uit de koelkast en rol open. Snijd er 4 vierkantjes van 10 op 10 cm uit. Snijd de paté in vieren en schik op elk stukje bladerdeeg een blokje paté. Lepel er de gebakken groenten op. Bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg in met water en vouw de gebakjes toe naar het midden. Duw ze in het midden even aan zodat de gebakjes goed gesloten blijven tijdens
het bakken.
Klop het eigeel los met een scheutje water en bestrijk er de gebakjes mee. Bak de gebakjes gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
Haal de gebakjes uit de oven en laat nog even rusten. Serveer de bladerdeeggebakjes warm of lauw met de viervruchtenconfituur en werk af met notensla en de rest van de pijnboompitten.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch