1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Italiaanse gerechten
  4. Ravioli met ricotta en broccolipesto

Ravioli met ricotta en broccolipesto

Gemakkelijk

60min.

4 Porties
500 g tarwebloem
4 verse eieren
4 kl volle melk
1 broccoli
150 g erwten
1 biocitroen
30 g biopijnboompitten
190 g Parmezaanse kaas
100 g ricotta
17 EL culinaire olijfolie
6 takjes verse biomunt
1 plantje verse platte peterselie
peper en zout
Recept mailen
Het pastadeeg
Zeef 400 g bloem en kneed samen met 2 eetlepels olijfolie, de eieren en de melk tot een bal. Bestuif met 10 g bloem, bedek met een vochtige handdoek en laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
De broccolipesto
Rasp 40 g Parmezaanse kaas. Was de broccoli, snijd in roosjes en kook 3 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Pers de citroen uit en spoel de peterselie. Mix de kaas, de broccoli, het citroensap, de peterselie, de pijnboompitten en 12 eetlepels olijfolie tot een egaal mengsel. Kruid met peper en zout en zet opzij. Kook de erwtjes 5 minuten in gezouten water, giet af, houd onder stromend koud water en zet opzij.
De ravioli
Verdeel het deeg in 4 stukken en bewaar afzonderlijk in vershoudfolie om uitdroging tegen te gaan. Strooi telkens wat bloem over je werkblad, rol een stuk deeg uit tot het een dikte heeft van 2 mm en snijd er 6 cirkels uit met een doorsnede van 7 cm. Gebruik bijvoorbeeld een glas als vormpje.
Rasp de rest van de Parmezaanse kaas, roer door de ricotta en breng op smaak met peper. Doe in het midden van elk rondje deeg een eetlepel van het mengsel en leg er een ander rondje op. Druk goed aan tot aan de rand zodat er geen lucht rond de vulling zit.
Breng gezouten water aan de kook en voeg de overige olijfolie toe. Kook de ravioli in 2 minuten al dente, schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
De afwerking
Verdeel de ravioli over de borden en lepel er wat van de broccolipesto en de erwten over. Was de citroenschil en rasp er wat zeste van. Spoel de munt en pluk de blaadjes. Werk af met de zeste en de munt.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch