1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijk
  4. Warme oesters met prei en champagne-mousselinesaus

Warme oesters met prei en champagne-mousselinesaus

Gemakkelijk

35min.

12 Porties
12 oesters
1 Stammen prei
1 eetlepel braadmargarine
1 snuifje peper & zout
2 eigelen
0,5 citroen (uitgeperst)
180 g melkerijboter
1 dl room
6 cl champagne brut
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Klop de room tot yoghurtdikte in een kom en zet apart.
Maak de prei schoon en snijd in heel fijne julienne. Zet een pan op het vuur met de boter. Bak er kort de prei in. Kruid met peper en zout.
Start nu met basis van de mousselinesaus.
Klaar hiervoor eerst de boter. Smelt de boter op een heel laag vuur zodat de boter zeker niet kleurt. Tijdens het smelten komen de eiwitten uit de boter naar boven drijven. Schep die weg. Het resultaat is heldere, geklaarde boter.
Open vervolgens de oesters met een oestermes. Haal de oester uit de schelp en vang het vocht op. Zeef het oestervocht.
Zet een pot op het vuur met het oestervocht en een scheutje champagne. Breng aan de kook en pocheer er de oesters enkele seconden in. Haal de oesters voorzichtig uit de pot en laat het oestervocht verder inkoken tot er maar een klein beetje overblijft.
Ga nu verder met de bereiding van de mousselinesaus.
Voeg de eigelen bij het ingekookte oestervocht en giet er nog wat champagne bij. Zet deze pan op een zacht vuurtje en klop stevig met een garde zodat het mengsel niet stolt. Klop verder op tot een schuimige en stevige massa. Schenk al roerend de geklaarde boter erbij. Schep er daarna (weg van het vuur) de half opgeklopte room voorzichtig onder. Breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap en een beetje peper.
Neem een schaal en schik daarop de oesterschelpen. Lepel wat gestoofde prei in elke oesterschelp en schik er een gepocheerde oester op.
Lepel er voorzichtig een beetje mousselinesaus op en werk af met grofgemalen peper. Serveer meteen.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch