1. Startpagina
  2. Feestelijk
  3. Stoofvlees van hert met dadels, bruin bier en gestoofde peren

Stoofvlees van hert met dadels, bruin bier en gestoofde peren

Gemakkelijk

160min.

Bereidingstijd

Ingrediënten 4 Porties

1,2 kg stoofvlees van hert
7,5 dl abdijbier
6 sjalotten
4 conferenceperen
1 teentje look/knoflook
enkele takjes platte peterselie
enkele takjes tijm (vers)
600 g pommes duchesse
300 g gedroogde dadel
50 g hazelnoten
2 sneetjes bruin vers brood
2 eetlepels Dijon mosterd
druppels citroensap
1 eetlepel fijne korrelsuiker
1 eetlepel tarwebloem
2 eetlepels braadmargarine
1 snuifje peper & zout

Bereiding

Haal het vlees de avond voordien uit de diepvries om te ontdooien.
Zet een grote pan op een matig vuur en smelt er een lepel margarine in.
Kruid het vlees met peper en zout en korst de stukken hert een paar minuten aan elke kant. Bak in enkele keren zodat ieder stuk een korstje krijgt.
Pel de sjalotten en snipper fijn. Schep het vlees over uit de pan in een stoofpot. Stoof de sjalotten in het braadvet van het vlees. Pel het teentje knoflook, snijd doormidden en voeg samen met de gebakken sjalotten bij het vlees.
Houd enkele takjes peterselie apart voor de afwerking en voeg de rest samen met de tijm bij het vlees.
Zet de pot met het vlees op een zacht vuur en bestrooi met de bloem. Roer en laat de bloem kort meebakken.
Giet het bier bij het vlees en voeg de (ontpitte) dadels toe.
Besmeer de sneetjes brood met de scherpe mosterd. Leg het brood met de mosterdkant op het vlees.
Zet het deksel op de pot en stoof het vlees gaar op een zacht vuur gedurende ongeveer twee uur tot het vlees zacht is en de saus ingedikt is.
Bereid ondertussen de peren. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de peren overlangs in de helft. Schik ze in een ovenschaaltje, besprenkel met een beetje citroensap en leg er enkele klontjes braadmargarine op. Kruid met peper en gaar in de oven gedurende 25 minuten. Haal de peren even uit de oven, bestrooi met de suiker en laat nog een tiental minuten karamelliseren.
Verwarm de frituurpan voor op 170 °C. Bak de pommes duchesse gaar en krokant in het hete frituurvet.
Snipper een beetje peterselie bij het gare stoofvlees. Serveer met de gestoofde peren en de pommes duchesse.
Hak de hazelnoten fijn en strooi over het gerecht om af te werken.
ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen
Dag van herinnering
Twee dagen op voorhand
Éen dag op voorhand
Op de dag van de aanbieding
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.