1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Glaasje met courgetteslierten, tomaat en sint-jakobsvrucht

Glaasje met courgetteslierten, tomaat en sint-jakobsvrucht

Gemakkelijk

30min.

12 Porties
12 stuks sint-jakobsvruchten
2 courgettes
4 tomaten
2 sjalotten
3 teentjes look/knoflook
enkele druppels citroensap
enkele blaadjes verse basilicum
2 sneetjes wit toastbrood
1 eetlepel boter
2 eetlepels olijfolie
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Steek met een uitsteekvorm sterretjes uit de sneetjes brood en toast kort.
Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd de tomaten onderaan kruiselings in.
Dompel iedere tomaat 10 tellen onder het kokende water, haal ze eruit met een schuimspaan en laat afkoelen. Pel nu de tomaten. Snijd elke tomaat in vieren, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Zet een pot op het vuur met een eetlepel olijfolie. Fruit daarin kort de fijngesnipperde sjalotten, de knoflook en de tomatenblokjes.
Snijd de uiteinden van de courgette. Snijd met een mandoline de courgette in superfijne slierten en blancheer 30 seconden in kokend water. Giet af, hussel er wat olijfolie onder, breng op smaak met peper en zout en besprenkel met citroensap.
Laat de sint-jakobsvruchten ontdooien en dep droog. Zet een antikleefpan op het vuur met een eetlepel boter en olijfolie en laat heet worden. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en bak kort krokant aan beide kanten.
Vul de glaasjes met een bodempje courgetteslierten, lepel er een beetje tomatenblokjes op en schik er een sint-jakobsvrucht op. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Steek de toastjes op een prikkertje en werk het glaasje daarmee af.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch