1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Gelakte eendenborstfilet met veenbessensaus, oesterzwammen en amandelkroketten

Gelakte eendenborstfilet met veenbessensaus, oesterzwammen en amandelkroketten

Gemakkelijk

80min.

4 Porties
2 eendenborstfilets
250 g oesterzwammen
800 g aardappelen
200 g veenbessen
3 eieren
50 g melkerijboter
2 eetlepels braadmargarine
1 dl Rode wijn (Siciliaanse)
1 dl halfvolle melk
1 dl culinaire room
2 eetlepels balsamicoazijn
200 g veenbessencompote
2 eetlepels ardense uienkonfijt
2 eetlepels honing
0,5 enkele takjes kippenbouillon
1 dl water
100 g tarwebloem
50 g paneermeel
100 g amandelen
1 teentje look/knoflook
0,5 enkele tijm
nootmuskaat
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal de eendenborstfilets de avond voordien uit de diepvriezer en laat een nachtje ontdooien in de koelkast. Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Snijd de eendenborstfilets op het vel kruiselings in.
Draai de eendenborstfilets om en kruid met peper en zout. Besmeer deze kant met één eetlepel honing en vervolgens met één eetlepel uienkonfijt. Plaats afgedekt in de koelkast.
Schil de aardappelen en kook gaar. Pureer de aardappelen met de eierdooiers (houd het eiwit apart), de melkerijboter, de melk, peper, zout en nootmuskaat.
Hak de amandelen fijn en rooster de helft.
Vermeng met de puree en vorm er ronde kroketten van. Klop de eiwitten los met een snuifje zout. Meng het paneermeel met de rest van de fijngehakte amandelen.
Zet drie diepe borden klaar: één met bloem, één met eiwit en één met amandelpaneermeel. Wentel de kroketten eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel.
Doe de braadmargarine in een pan, doe de veenbessen erin en kruid met peper en zout. Blus met water en de wijn. Doe er ook de kippenbouillon bij. Voeg de balsamicoazijn en de veenbessencompote toe en laat tot de helft inkoken. Doe er de culinaire room bij.
Pel een knoflookteentje en snijd fijn. Verscheur de oesterzwammen. Zet een pan op het vuur met een beetje boter. Fruit de knoflook en doe er de oesterzwammen bij. Laat acht minuten op een hoog vuur stoven. Kruid met verse tijm, peper en zout.
Bak de eendenborstfilets zachtjes in een braadpan zonder vetstof met de velkant naar onder tot het meeste vet eruit gelopen is (ongeveer acht minuten). Draai de eendenborstfilets om en bak nog vier minuten aan de andere kant.
Bak de amandelkroketten goudbruin in een frituurpan op 170 °C.
Snijd de eendenborstfilets in fijne schuine sneetjes. Serveer met de amandelkroketten, de gestoofde oesterzwammen en de veenbessensaus. Garneer met verse tijm.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch