Feestelijke chocoladetulband

Gemakkelijk

120min.

8 Porties
2 zeevruchten
2 pralines
4 artisanale koekjes
170 g pure chocolade
170 g witte chocolade
70 g magere cacaofantasie
125 g volle natuuryoghurt
5 bio-eieren
350 g kristalsuiker
210 g zelfrijzende bloem
een snuifje zelfrijzende bloem (voor de bakvorm)
150 g artisanale zachte boter
1 klontje artisanale zachte boter (voor het invetten)
125 ml room
Recept mailen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een tulbandvorm in met het klontje boter en bestrooi met een snufje bloem.
Breek de pure chocolade in stukjes en bewaar één stukje voor de afwerking. Doe het cacaopoeder bij de stukjes chocolade en giet er 180 ml kokend water op. Meng tot de chocolade is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er dan de yoghurt en de room onder.
Mix de zachte boter met de kristalsuiker tot een romige massa. Doe er daarna één voor één de eieren bij. Voeg het chocolademengsel toe en mix verder. Spatel er vervolgens de gezeefde bloem onder.
Stort het beslag in de ingevette en bebloemde tulbandvorm. Bak de cake in 80 minuten goudbruin en gaar. Test met een satéprikker of de cake klaar is.
Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
Smelt de witte chocolade au bain marie of in de microgolfoven. Giet voorzichtig over de tulband en laat de chocolade mooi in druppels naar beneden glijden. Breek de koekjes in tweeën. Versier de bovenkant van de tulband met de pralines, de zeevruchten en de gehalveerde koekjes. Rasp er als afwerking het laatste stukje chocolade over.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch