1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijk
  4. Everzwijnsteak met portosaus, tijmpuree en geroosterde spruitjes met rozijntjes en walnoten

Everzwijnsteak met portosaus, tijmpuree en geroosterde spruitjes met rozijntjes en walnoten

Gemakkelijk

1u.

4 Porties
8 blokjes bouillon
4 dl water
3 EL viervruchtenconfituur
1 bundeltje tuinkruiden
2 partjes sinaasappels
100 g dik gesneden spek
500 g spruitjes
80 g rozijnen
1 EL olijfolie
20 takjes tijm
1 kg aardappelen
4 teentjes look
1 klontje boter
4 everzwijnsteaks
200 g boter
250 ml porto
100 g biowalnoten
een snuifje peper
een snuifje zout
Recept mailen
Doe de bouillonblokjes samen met het water in een kookpot en breng aan de kook. Roer tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Doe er nu ook de porto, viervruchtenconfituur, sinaasappelpartjes en het spek bij. Laat de saus gedurende een uurtje zachtjes pruttelen en uitkoken, tot ongeveer 1/8ste van het vocht overblijft. Giet de saus door een zeef en vang op. Doe de gezeefde saus terug in de pot en zet aan de kant.
Maak nu de spruitjes. Verwarm je oven voor tot 200 °C, doe de rozijnen in een kommetje en overgiet ze met water. Laat de rozijnen zo minstens 30 minuten weken. Giet af en zet aan de kant. 
Maak de spruitjes schoon: verwijder de twee buitenste blaadjes, snijd het kontje eraf en snijd ze in vieren. Doe de spruitjes in een ovenschotel, breng op smaak met peper en zout en overgiet rijkelijk met olijfolie. Meng goed en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
Doe de walnoten in een pannetje en laat de noten 5 minuten roosteren en karamelliseren op een matig vuur. Roer af en toe zodat ze niet verbranden.  
Haal de spruitjes uit de oven, meng er de rozijnen en de walnoten door. 
Maak nu de puree. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Pel de knoflook en halveer. Doe de aardappels samen met 10 takjes tijm in een kookpot. Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan en breng aan de kook. Laat de aardappelen 10 à 15 minuten pruttelen tot ze gaar zijn.  
Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Doe de aardappelen weer in de pot en vis er de takjes tijm uit. Voeg 100 ml olijfolie toe en 100 ml van het kookwater. Stamp tot een gladde puree en meng er nog 2 theelepels verse tijmblaadjes door. Werk af met peper en zout. Houd warm. 
Haal het vlees 30 minuten op voorhand uit de koelkast. Laat de steaks uitlekken, dep ze droog en zet opzij. Verhit een klontje boter in een antikleefpan. Breng de everzwijnsteaks op smaak met peper en zout en leg ze in de hete pan. Bak ze 1 à 2 minuten aan elke kant, verlaag het vuur en laat ze nog ongeveer 1 à 2 minuten bakken afhankelijk van hoe je de steaks graag hebt. Neem uit de pan en hou warm.  
Voeg het bakvocht van het vlees toe aan de saus. Verwarm ook de saus op een zacht vuur en laat er al roerend de klontjes boter in smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de everzwijnsteaks met de puree en de spruitjes, overgiet rijkelijk met de heerlijke saus. Smakelijk! 
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch