Champagnetaart

Champagnetaart

Moeilijk

180min.

11 Porties
250 g bio-eieren, 6 st.
156 g kristalsuiker
227 g tarwebloem
300 g volle biomelk
277 g halfvolle boter
243 g poedersuiker
10 eetlepels champagne brut
250 g frambozen
150 g blauwe bessen
200 g pure chocolade
10 pure chocosticks
een snuifje zout
Recept mailen
De biscuit

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een springvorm van 20 cm (met hoge rand) met bakpapier en laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen. Klop de eieren (250g) schuimig met het zout in de keukenrobot. Voeg de kristalsuiker toe en laat nog 10 minuten stevig doorkloppen op middelhoge stand. Het mengsel neemt toe in volume en krijgt een lichtgele/witte kleur. Spatel 157g gezeefde bloem heel voorzichtig door het mengsel zodat de lucht er niet uitgeslagen wordt en doe in de bakvorm. Bak 20 à 25 minuten in de oven (of tot een prikker er droog uitkomt) – de biscuit veert lichtjes terug als je erop drukt). Ontvorm na 10 minuten en laat afkoelen op een rooster.

De botercrème

Zeef de rest van de bloem (70 g) en doe in een kom, voeg een beetje van de melk toe en klop los. Zorg ervoor dat de bloem volledig opgenomen is (je zal hiervoor ongeveer 1/3e van de melk nodig hebben), belangrijk is dat je blijft kloppen totdat je geen klontjes meer hebt. Doe de rest van de melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Doe wat van de kokende melk in de kom met bloem, klop stevig los (er mogen zich geen klontjes meer vormen) en doe alles terug in de steelpan. Klop alles goed door elkaar met een garde.

Laat voor een snellere versie van de botercrème het mengsel van bloem en melk weg. De crème zal dan wel iets zwaarder en minder luchtig zijn.

Breng de melk rustig terug aan de kook terwijl je blijft kloppen met de garde. Zet, als de melk kookt, het vuur lager en laat goed dik worden (blijf kloppen en let op dat je geen klontjes krijgt). Doe het mengsel in een kom, bedek de bovenkant met plasticfolie, en laat afkoelen tot kamertemperatuur. (tip: mocht je toch klontjes hebben, mix het mengsel dan even of druk door een zeef).

Laat intussen de boter met de suiker een 5-tal minuten luchtig kloppen. Klop het afgekoelde mengsel nog even door en voeg toe, en laat nog 5 minuten goed door. Voeg de champagne toe en laat nog even doorkloppen. Zet de kom een kwartiertje in de koelkast tot de crème wat steviger is.

De chocolade kerstboompjes
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een klein spuitzakje. Leg de stokjes op een papiertje en verdeel de chocolade in een zigzag beweging over de stokjes, zodat dit lijkt op een kerstboompje. Laat de chocolade hard worden. Decoreer de taart door de chocoladekerstboompjes op de zijkant van de taart te kleven.
De afwerking
Snijdt de biscuit in 3 delen. Bestrijk het onderste deel met een dikke laag botercrème, snijdt 1 doosje framboosjes in twee en druk een half doosje zachtjes in de botercrème. Leg hier tussen een deel van de blauwe bessen. Herhaal en leg er het laatste deel biscuit op. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met een dunne laag botercrème. Werk de bovenkant af met het laatste doosje frambozen en de rest van de blauwe bessen.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch