Moeilijk
180min.
11 Porties | |
---|---|
250 g | bio-eieren, 6 st. |
156 g | kristalsuiker |
227 g | tarwebloem |
300 g | volle biomelk |
277 g | halfvolle boter |
243 g | poedersuiker |
10 eetlepels | champagne brut |
250 g | frambozen |
150 g | blauwe bessen |
200 g | pure chocolade |
10 | pure chocosticks |
een snuifje | zout |
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een springvorm van 20 cm (met hoge rand) met bakpapier en laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen. Klop de eieren (250g) schuimig met het zout in de keukenrobot. Voeg de kristalsuiker toe en laat nog 10 minuten stevig doorkloppen op middelhoge stand. Het mengsel neemt toe in volume en krijgt een lichtgele/witte kleur. Spatel 157g gezeefde bloem heel voorzichtig door het mengsel zodat de lucht er niet uitgeslagen wordt en doe in de bakvorm. Bak 20 à 25 minuten in de oven (of tot een prikker er droog uitkomt) – de biscuit veert lichtjes terug als je erop drukt). Ontvorm na 10 minuten en laat afkoelen op een rooster.
Zeef de rest van de bloem (70 g) en doe in een kom, voeg een beetje van de melk toe en klop los. Zorg ervoor dat de bloem volledig opgenomen is (je zal hiervoor ongeveer 1/3e van de melk nodig hebben), belangrijk is dat je blijft kloppen totdat je geen klontjes meer hebt. Doe de rest van de melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Doe wat van de kokende melk in de kom met bloem, klop stevig los (er mogen zich geen klontjes meer vormen) en doe alles terug in de steelpan. Klop alles goed door elkaar met een garde.
Laat voor een snellere versie van de botercrème het mengsel van bloem en melk weg. De crème zal dan wel iets zwaarder en minder luchtig zijn.
Breng de melk rustig terug aan de kook terwijl je blijft kloppen met de garde. Zet, als de melk kookt, het vuur lager en laat goed dik worden (blijf kloppen en let op dat je geen klontjes krijgt). Doe het mengsel in een kom, bedek de bovenkant met plasticfolie, en laat afkoelen tot kamertemperatuur. (tip: mocht je toch klontjes hebben, mix het mengsel dan even of druk door een zeef).
Laat intussen de boter met de suiker een 5-tal minuten luchtig kloppen. Klop het afgekoelde mengsel nog even door en voeg toe, en laat nog 5 minuten goed door. Voeg de champagne toe en laat nog even doorkloppen. Zet de kom een kwartiertje in de koelkast tot de crème wat steviger is.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres
Bevestiging telefoonnummer
Bevestiging emailadres en telefoonnummer