1. Startpagina
  2. Feestelijk
  3. Camembertfondue met veenbessencompote en zoetzure perenchutney

Camembertfondue met veenbessencompote en zoetzure perenchutney

Gemakkelijk

50min.

Bereidingstijd

Ingrediënten 4 Porties

2 doosjes camembert
2 witte baguette
4 doyennéperen
1 cm gember
2 rode uien
1 kaki
1 pink lady
20 pitloze blauwe druiven
250 g veenbessen
100 g rozijnen (flame)
30 g rozijnen (golden)
15 g pistachenoten
15 g walnoten (biologische)
4 eetlepels vloeibare honing
90 g kristalsuiker
100 ml azijn
2 eetlepels olijfculinaire
2 eetlepels braadmargarine
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Maak eerst de perenchutney.
Hak daarvoor de rozijnen in grove stukken.
Schil de gember, pel de uien en snijd beiden heel fijn.
Schil de peren, verwijder het kroontje en het klokhuis en snijd in kleinere stukjes.
Doe de rozijnen, gember, uien en peer in een kookpot en voeg de azijn, 75 g suiker en een snuifje zout toe.
Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
Maak ondertussen de topping voor de camembert klaar.
Haal de pistachenoten uit hun schil.
Rooster samen met de walnoten goudbruin in een pan zonder vetstof.
Hak de noten daarna in kleinere stukken.
Was de appel, de druiven en de kaki.
Verwijder het klokhuis, steeltje en kroontje van de appel en snijd in kleine blokjes.
Snijd de druiven naargelang hun grootte in tweeën of in vieren.
Was de kaki, verwijder het kroontje en snijd in kleine blokjes.
Meng alles en houd apart.
Bevochtig de baguettes met een beetje water en bak in 10 minuten af in de oven.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C, haal de baguettes eruit en laat afkoelen op een rooster.
Verwijder de deksels van de camembert en maak kruiselingse inkepingen in de bovenkant van de kaas.
Sprenkel over elk doosje een eetlepel olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
Als je niet wil dat de kaas een beetje uitlekt, kan je de doosjes in een vuurvaste schaal zetten.
Breng de perenchutney op smaak met een snuifje cayennepeper.
Laat nog 15 minuten verderpruttelen en roer regelmatig tot de chutney ingedikt is.
Maak ondertussen de veenbessencompote.
Doe de veenbessen, de rest van de suiker en een kopje water in een steelpannetje.
Laat 6 minuten koken op een zacht vuur en mix daarna fijn.
Je kan de compote nog fijner maken door te zeven.
Houd warm op een zacht vuurtje.
Haal de perenchutney van het vuur en laat afkoelen.
Snijd de afgekoelde baguettes in sneetjes van ongeveer 1,5 cm breed.
Verhit de boter in een pan, bak aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Haal de camembert uit de oven en strooi er de topping over.
Heb je meer topping dan je over de kaas wil strooien, kan je die in een extra kommetje serveren op tafel.
Werk af door er de rest van de honing over te lepelen.
Serveer warm met de sneetjes brood, veenbessencompote en perenchutney.
ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.